Заповядайте на откриването на Пътуваща изложба Последвай стъпките на 13.

...
Заповядайте на откриването на Пътуваща изложба Последвай стъпките на 13.
Коментари Харесай

Някога чудили ли сте се какви форми оставяте след себе си, когато танцувате?

Заповядайте на откриването на Пътуваща галерия " Последвай стъпките " на 13. май от 18:30ч. в Градската градина, София, осъществена от Фондация „ Таратанци “ с поддръжката на Столична община и Министерство на културата. Носете си танцувалните обувки, тъй като плакатите ще оживеят посредством стъпките на танцьорите от Танцова школа " Свиленица ".
В интервала 13-26 май в Градската градина в София феновете на българските национални танци ще могат да погледнат хора̀та, които са танцували толкоз доста пъти, от различен ъгъл – посредством формите от техните стъпки! В изложбата на Фондация „ Таратанци “ са включени графични изображения на 27 български национални хора́ от всички фолклорни области в страната. Всяко хоро, показано образно посредством стъпките си, има достоверна и неповторима форма. Тактовият размер е изобразен във фона на плакатите посредством друг брой отвесни линии и цветове, присъщи за костюмите в съответната фолклорна област. Някои от плакатите даже ще “оживеят ”, като посредством QR кодове посетителите ще могат да проследят виртуално последователността на стъпките от хорото.

За Фондация „ Таратанци “:
Мисията на Фондация „ Таратанци “ е да среща актуалния човек с българските национални хорá и танци по непредвиден метод – посредством неповторимите форми от стъпките на хорáта в композиция с типичните етно цветове за всеки район. Създадохме този „ графичен език “ и се заехме с задачата посредством него налично и занимателно да представим националните ни танци пред българи и чужденци с осъществени досега над 15 интерактивни безвъзмездни изложения и 20 работилници за деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР