Заповедта за прекратяване на културните събития е до второ нареждане,

...
Заповедта за прекратяване на културните събития е до второ нареждане,
Коментари Харесай

Банов: Прекратяването на културни събития е до второ нареждане. Билети могат да се връщат и презаверяват

Заповедта за преустановяване на културните събития е до второ разпореждане, съобщи пред bTV министърът на културата Боил Банов, който показа упованията си, че в границите на дни или седмица ще намалее заплахата поради короновируса.

Всички обществени и културни събития в страната - концерти, спектакли, музеи, галерии, кина, в това число и дейности в читалищата, са анулирани от неделя.

Нормално е хората да си задават въпроси, само че в тази ситуация най-важно е да се опази здравето им. Трябва да си опазим и артистите, съобщи министърът на културата.  " Основната ни грижа сега е предварителната защита. Хората могат да се питат и да задават въпроси, само че предварителната защита е основна и би трябвало да ограничим разпространяването. Всяко събиране във връзка изкуство в зали, в затворени пространства на доста хора в границите на 2-3 часа съставлява извънреден риск за популацията ", сподели още Боил Банов.

Министърът разясни, че всеки, който е закупил билет за събитие, което е анулирано, ще получи назад парите си или билетите ще бъдат презаверени.

В умозаключение Банов прикани за успокоение.

От първата ни сцена - Народния спектакъл " Иван Вазов " оповестиха на уеб страницата си, че в осъществяване на решението на Министерски съвет за анулация на културните събития, представленията са анулирани.

До несигурно време са анулирани и спектаклите на Открита сцена „ СЪЛЗА И СМЯХ “, както и спектаклите в Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов " и на сцената на Театър Българска войска.

Ръководствата на театрите осведомят феновете си, че могат да се осведомят за бъдещата стратегия на постановките на уеб страниците на културните институции. 

Билети могат да се връщат и презаверяват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР