Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за задължителното носене на

...
Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за задължителното носене на
Коментари Харесай

Маските поскъпнаха стремглаво в Пловдив

Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за наложителното носене на маски на публични места незабавно подвигна цените. Както стана ясно, срокът е продължен до събота в това число, след което ще се постановат санкции, написа marica.bg.

Магазините, наричани "Левчето ", пренастроиха работата съвсем като аптеки и всеобщо търгуват с търсената китайска стока. Един от такива обекти на бул. "Шести септември " продава два типа маски - по 3,50 и 4,50 лв.. Служителките твърдят, че са за многократна приложимост.



"Спазваме прецизно напътствията на Националния спешен щаб, но и двамата със брачна половинка ми останахме без работа с две дребни деца и ипотечен заем.

За да си купим четири маски на тази цена плюс още четири за промяна, сметката става непостижима, тъй като нямаме никакви приходи, а неотложните разноски би трябвало да се заплащат. Защо никой не управлява спекулата? ", възмутено разяснява млада майка, изумена от скъпотията.

Преди изключителното състояние маските костваха стотинки. "Каква е повода да станат златни? ", резонно пита дамата.



Магазин до ДКЦ - 2 на същия бул., където и преди се продаваха защитни средства, беше затворен сутринта, само че на витрината са окачени табели, че има всичко - дезинфектанти, ръкавици и маски.

За куриоз към момента много аптеки са пас за разлика от повратливите търговци - нямат маски, нито ръкавици. Една от тях е аптеката на ъгъла на Пещерско шосе и "Царевец " тъкмо против Хирургиите.

Възрастен човек продаваше завчера на сергия на бул. "Никола Вапцаров " против Второ РУП маски по 2 лв.. Убеждаваше, че са изцяло здравословни и за многократна приложимост. Маските бяха подредени до пакети със сланина и мед.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР