Заповедта на президента Владимир Путин за частична мобилизация на 300

...
Заповедта на президента Владимир Путин за частична мобилизация на 300
Коментари Харесай

Мобилизацията вреди сериозно на руската икономика

Заповедта на президента Владимир Путин за частична готовност на 300 000 резервисти да се борят в Украйна е засегнала потребителското доверие в бизнес интензивността и евентуално ще се отрази на стопанската система през идващите месеци, оповестиха в отчет икономисти от Руската централна банка.

" През септември възобновяване на икономическата интензивност се забави, а към края на месеца наклонността стартира леко да се утежнява ", се споделя в отчета на изследователския отдел на централната банка, съобщи Блумбърг.

„ Частичната готовност “ провокира изселване на повече от 350 000 руснаци от страната и утежни към този момент острия дефицит на работна ръка. Тя също по този начин „ повлия отрицателно на доверието на потребителите и бизнеса “, се показва в отчета.

" Промяната в потребителските настройки в изискванията на възходяща неустановеност може краткотрайно да забави възобновяване на потреблението при започване на четвъртото тримесечие ", се споделя в отчета.

" Спадът на работната мощ след частичната готовност може да усложни напъните на фирмите за превъзмогване на рестриктивните мерки в предлагането и да ограничи общата наклонност в икономическата интензивност през идващите месеци. "

Документът е направен от изследователския отдел, само че заключенията му не постоянно съответстват с формалната позиция на банката. Очаква се тя да разгласява обновена прогноза за тазгодишното стесняване идната седмица.

В отчета се акцентират и други стопански последствия от нахлуването на Путин в Украйна. Отбелязва се, че въздействието на американските и европейските наказания върху петролния и високотехнологичния бранш към момента не се е усетило.

В отчета се показва също, че бягството на задгранични компании от съветския пазар след нашествието през февруари основава инфлационен напън, защото доставките на съществени потребителски артикули са незадоволителни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР