Заповедта на министъра на здравеопазването от вчера за задължителното носене

...
Заповедта на министъра на здравеопазването от вчера за задължителното носене
Коментари Харесай

Гратисен период за маските - стават задължителни в 00.00 часа в събота


Заповедта на министъра на опазването на здравето от през вчерашния ден за наложителното носене на маски е вследствие на доста разискване. Знаете, че болните наложително би трябвало да носят маски, без значение къде се намират. СЗО обаче не предлага носенето на маски от здрави лица. Основните източници, които употребяваме, с цел да постановяваме ограничения или да втвърдяваме ограничения, са Китай, Корея, Израел и огромните страни в Европейски Съюз. От нощес е наложително носенето на маски в Израел и в Австрия, освен в България. В Австрия, както и в Израел, има изострен дефицит на маски. Това е в световен проект. Това изправя популацията пред един сложен за решение проблем. Но в тези няколко дни и седмици много от предприятията, които изпаднаха в затруднено състояние, тъй като текстилната индустрия у нас са свързани с европейски поръчки, напрактика изгубиха поръчките си и се трансформираха по изработването на маски. И тъй като все давам едни образци, които може да звучат наивно, само че ревизирах в нашата квартална актека дали има маски и видях, че има. Струва 3,50 лева и си купих. Тя е ушита маска. Може не на всички места да има. Затова гратисния интервал за покупка на маски е до 00.00 часа в събота.

Това заяви в нацзионален ефир ген. Венцислав Мутафчийски.

Ще бъде детайлизирано, както от РЗИ и полицията къде тъкмо е наложително носенето на маски. Основната философия е да се носят маски на по този начин наречените публични места. Според Закона за опазването на здравето член 56 е написано какво е публично място. Телевизионното студио не е публично място, тъй като има следен достъп, уточни той.

Редица други места са с неконтролиран достъп и те се водят по смисъла на закона публични места - магазини, аптеки, метро, публичен превоз, лечебни заведения, банка, административни здания, КАТ, на всички места, където няма следен достъп.

Тези ограничения не са за развлечение. Това неща, които са следстиве на това, че следим трендовете, добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР