Заповед за въвеждане на вечерен час на всички жители на

...
Заповед за въвеждане на вечерен час на всички жители на
Коментари Харесай

Въведоха вечерен час в още една варненска община

Заповед за въвеждане на вечерен час на всички поданици на територията на община Дългопол от 22:00 до 05:00 часа всеки ден, е издал кметът Георги Георгиев, научи Moreto.net.

Разпореждането е в действие от през днешния ден и се постанова по отношение на изключителното състояние в страната, повишения брой хора, завръщащи се от рискови страни, както и с по-голяма сигурност на всички жители на територията на община Дългопол.

Изключения се позволяват единствено и само при неотложна нужда като да вземем за пример пътешестване от местоживеене до месторабота и назад, по здравословни аргументи и други, като за задачата би трябвало да бъде уведомяван кмета или кметския наместник на обитаемото място, а за град Дългопол - на тел.: 051-798-027 или 088 561 0881 - дежурен по Община.

Гражданите, които открият нарушаване във връзка с заповедта, могат да подават сигнали на посочените нагоре телефони, както и до районно управление (на МВР) на МВР-Провадия.

Първа, която вкара вечерен час във Варненско бе община Аврен. Заповедта на зам.-кмета Боян Георгиев от 20-ти март не разрешава от 21:00 до 05:00 часа да се излиза от домовете. Причината по тази причина са нощните купони и занимания от страна на малцинствени групи, съобщи преди дни кметът на община Аврен Емануил Манолов за Moreto.net.

Той отхвърли информацията на регионалния шеф Стоян Пасев, че неотдавна са се завърнали 450 роми от Италия. По думите му във всяко едно обитаемо място има емигрирали в чужбина, които стартират да се връщат, само че Общината съблюдава условията на Щаба за слагане на всички под карантина, като това се следи и от органите на реда, защото има случаи на такива, които не съблюдават 14-дневната карантина. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР