Заповед на председателя на съда Ванухи Аракелян урежда реда за

...
Заповед на председателя на съда Ванухи Аракелян урежда реда за
Коментари Харесай

Апелативен съд Варна нормализира работата си, монтираха бактерицидна лампа в съдабната зала


Заповед на ръководителя на съда Ванухи Аракелян урежда реда за достъп до правосъдната зала, деловодствата и регистратурата, метода на осъществяване на открити съвещания, работата на обособените служби и съдиите, подаването и приемането на бумаги по електронен път, подхванатите хигиенични ограничения.

Остават в действие всички към този момент настоящи ограничения за сигурност и непорочност – прилагане на маски, шлемове, даване на дезинфектанти и осъществяване на обща стерилизация. В допълнение, за гарантиране на оптималната сигурност на участниците в процеса, в правосъдната зала е инсталирана бактерицидна лампа.

В деловодствата и местата за работа с жители и юристи ще влиза единствено по един човек, наложително с персонални защитни средства. Останалите ще изчакват реда си на обозначени със стикери места. Деловодствата ще работят с жители и юристи от 9 до 12 и от 14 до 17 ч. През останалото време ще се прави съществена стерилизация.

В правосъдната зала ще се позволяват единствено участниците в идното дело. Участниците в идващото ще изчакват пред залата, на разстояние между тях.

В залата влизат единствено страните и юристите в съответното произвеждане. Вещите лица изчакват начело покана за влизане. След чуване очевидците напущат залата и правосъдната палата. Не е разрешено влизането в съвещания на аудитория, стажанти и публицисти.

Ще продължи потреблението на видеоконферентна връзка и интернет приложения до отпадане на заплахата от болест и на всички подхванати в страната защитни ограничения. Ако сигурността на участниците в процеса не бъде обезпечена, да вземем за пример в случаи на голям брой призовани лица, може да се наложи отлагане на делото.

Съдиите ще насрочват по-малко каузи през по-голям период от време. Те ще продължат да работят и отдалечено.

Съдебни бумаги ще се подават посредством Единния портал за електронно правораздаване ЕПЕП и посредством електронната поща на Наказателно, Гражданско и Търговско отделения в Апелативния съд: [email protected], [email protected], [email protected]. Деловодствата ще изпращат бумаги на страните по и-мейл. Призоваването по каузи ще става по телефон и електронен път.

Изплащането на хонорари на движимости лица и преводачи ще става по банков път, а при неспособност – по график, разполагаем в заповедта на ръководителя на съда.

Прозрачността в работата на Апелативния съд остава първокачествен приоритет. За да компенсира отсъствието на представители на медиите в правосъдната зала, пресслужбата ще уведомява публицистите авансово за идни каузи от публичен интерес. Публичността на извършените съвещания продължава да се обезпечава и директно след приключването им – с информация неотложно по телефона и с прессъобщения, които с изключение на изпратени по и-мейл, както и до момента ще се поместват на интернет страницата на съда https://varna-as.justice.bg/bg и във Facebook профила " Съдебна палата Варна ".

Работещите в Апелативния съд приканват страните по каузи, юристите и жителите да демонстрират самообладание при нужда от изчакване. Целта е да се постави оптималната грижа както за техните здраве и живот и за тези на чиновниците на органите на правосъдната власт.

Можете да се запознаете със заповедта на ръководителя на Апелативен съд на интернет уеб страницата на институцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР