Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна е била изключена от електрическата

...
Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна е била изключена от електрическата
Коментари Харесай

Руски терористичен обстрел доведе до изключването на Запорожката АЕЦ от мрежата

Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна е била изключена от електрическата мрежа и е минала в режим на аварийно зареждане, съобщи ТАСС, като се базира на назначеното от Русия управление на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.
 
" В резултат на спирането на 750-ватовата Днепърска високоволтова линия Запорожката АЕЦ остана без външно електрозахранване. Електрозахранването за личните й потребности се обезпечава от дизелови генератори. Причините за спирането на линията се обясняват ", написа в известието, оповестено в Telegram.
 
Назначеното от Русия управление на Запорожката АЕЦ посочи, че радиационният декор на площадката на атомната централа, в санитарно-охранителната зона и зоната за наблюдаване е в нормите. От украинския държавен нуклеарен оператор " Енергоатом " потвърдиха пред Ройтерс, че електрозахранването в Запорожката АЕЦ е прекратено.
 
" Да, имаме седмото прекъсване на тока от началото на (руската) окупация ", сподели източник от компанията. След това " Енергоатом " разгласи, че повода е съветски обстрел на Днепърската високоволтова линия, съобщи Ройтерс.
 
Запорожката АЕЦ се намира на няколко километра от Мелитопол. Русия завладя централата малко след нашествието си в Украйна в края на февруари предходната година. През октомври военнопрестъпникът Владимир Путин подписа декрет, с който Запорожката АЕЦ бе оповестена за съветска федерална благосъстоятелност.
 
Русия разгласи Запорожка област за анексирана, макар че завладя единствено част от югоизточния украински район. Окупационните управляващи се основани в Мелитопол, защото регионалният административен център град Запорожие остава под украински надзор.
 
В началото на този месец Русия изтегля цивилни от Мелитопол в очакване на украинско контранастъпление в региона. Местните управляващи в Запорожие оповестиха тази заран, че в някои региони няма ток. Сирените за въздушна паника виха тази нощ в града, където се чуваха гърмежи. 
 
Управителят на Запорожка област Юрий Малашко обаче посочи, че частичното прекъсване на тока в районния административен център се дължи не на съветска офанзива, а на пожар в оборудване поради претоварване на електроенергийната система.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР