Запорирано е имуществото на бившия министър на икономиката, енергетиката и

...
Запорирано е имуществото на бившия министър на икономиката, енергетиката и
Коментари Харесай

Запорираха имуществото на Трайчо Трайков заради 2,4 млн. лева

Запорирано е имуществото на някогашния министър на стопанската система, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Това заяви в утринния блок на Нова телевизия ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Пламен Георгиев.

Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

След инспекция, почнала при започване на 2017 година, е открито противоречие сред приходите и имуществото на Трайков за 2 450 000 лв.. Това са за нас необясними пари. Приканваме лицето до петък да ни връчи декларация от кое място има тези 2 450 000 лв.. Това са пари, които лицето е употребило за закупуване на парцели или за борсови интервенции. Ако до петък не ни се показа декларация, в съда се внася иск за лишаване на това имущество, изясни Георгиев.

По думите му след интервенциите против предприемачите Ветко и Маринела Арабаджиеви доста бързо е бил образуван екип. Там също би трябвало да бъдат открити несъответствия. Реалистично е това да стане не по-рано от 7-8 месеца, с цел да бъдат събрани нужните доказателства, съобщи шефът на антикорупционната комиисия.

Според него делото против банкера Цветан Василев, с което се желае лишаване на имущество за 2, 2 милиарда лева, е безпричинно спряно. При господин Василев има повдигнато обвиняване, осъществена е цялостна инспекция, съобщи Георгиев. Той то му имущество, единствено по документи. Тя не открила никакви нередности.

Има сигнали за корупция против депутати от всички политически сили. Въпросът е дали ще можем да съберем задоволително данни, които да предоставим на прокуратурата, сподели шефът на КПКОНПИ.

Георгиев сподели още, че общо 148 души от тези, които по закон са длъжни да подават имуществени заявления, не са сторили това. Сред тях били 23-ма кметове, ръководители на Общински препоръки, основни архитекти, 66-има шефове на лечебни заведения, един някогашен народен представител. Настоящите народни представители, както и министрите от кабинета "Борисов 3 ", към този момент са дали изискваните документи.

В ръцете на съда пък имало 288 каузи, свързани със запор на имущество, по които се очаквало магистратите да се произнесат.

Тече инспекция и за имуществото на някогашната кметица на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева. Тя е подсъдима за взимане на рушвет в изключително огромни размери.

От основаването на КПКОНПИ досега е пожелан запор на разнообразни активи на стойност 3,8 милиарда лв.. Отнета е благосъстоятелност за 120 млн. лв., сподели още Пламен Георгиев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР