Запорирани са акциите, предмет на апортна вноска от страна на

...
Запорирани са акциите, предмет на апортна вноска от страна на
Коментари Харесай

Запорираха акциите на Община Варна към Пълдин Туринвест от капитала на Пловдивския панаир

Запорирани са акциите, предмет на апортна вноска от страна на Община Варна към частното сдружение " Пълдин Туринвест " АД, представляващи 29% от капитала на " Международен панаир Пловдив " АД. По този метод за момента не могат да бъдат трансферирани акциите на страната в Пловдивския панаир към частното сдружение, до привършване на правосъдния спор.

Съдът позволи поръчителство на предявения от страната иск, настояща посредством Министерството на стопанската система и промишлеността против Община Варна, посредством налагане на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от капитала на " Международен панаир Пловдив " АД.

" Защитата на публичния интерес и собствеността на страната е единствено първата стъпка. Следва да възродим капацитета на Панаира и да подсигуряваме ефикасното му ръководство оттук насетне “, разяснява министър Богданов.

Още при встъпването си в служба министър Богдан Богданов разпореди да бъде изработен цялостен разбор на всички вероятни правни дейности от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността по проблема с Пловдивския панаир, тъй че да бъде предпазен държавният интерес.

След направения разбор, с решение на Министерския съвет, бе предоставено на министъра да предприеме всички вероятни дейности. От страна на Министерството на стопанската система и промишлеността бе заведено дело с два желае.

Депозирана бе молба за прекъсване на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна акции към " Пълдин туринвест “ и бе направено изключително искане - допускане на поръчителство на предявен иск посредством запор на акциите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР