Запорираха заплатата на жена, заради глоба от 20 лева в

...
Запорираха заплатата на жена, заради глоба от 20 лева в
Коментари Харесай

Гратисчия в столичния транспорт си купи билет за 255 лв!

Запорираха заплатата на жена, поради санкция от 20 лв. в градския превоз. "Как си купих билет за градския превоз за 255 лв. “ гласи обява на журналиста Емилия Милчева.

През 2015 година журналистът Емилия Милчева се вози в градския превоз без да си купи и да продупчи билет. Контрольори се качват в рейса и й постановат санкция в размер на 20 лв.. Жената обаче отхвърля да я заплати. Така се снабдява с акт от 100 лева

"В следствие три години по-късно получавам едно уведомление за запор на заплатата в размер на 255лв. Сума, която се е формирала по следния метод – 100 лева е санкцията, 135 лева са разноските за ЧСИ и 12 лева е таксата, която се събира по Закона за таксите към ЧСИ-тата ", изяснява Милчева.

Емилия е безапелационна, че по този начин няма да се реши казусът с гратисчиите в градския превоз. В момента санкцията за неточен пасажер е 30 лева, а в случай че не се заплати на момента се сформира акт на стойност 50 лв.. Сума, която съгласно Емилия не дава отговор на провинението.

Потърсихме за коментар и Столичната община. Оттам обаче ни изпратиха писмен отговор, в който ни обясниха, че всички типове санкции и наказания, които не са непринудено платени от нарушителите, се събират от частен правосъден реализатор.

Само за първите 4 месеца на тази година за нарушавания на разпоредбите за пътешестване в градския превоз са формирани 1388 каузи при частни правосъдни реализатори. През цялата 2017 година приходите от санкции и наказания в градския превоз, събрани посредством ЧСИ, са 188 680 лева

От 1 януари до 30 април 2018 година единствено от санкции в градския превоз събраната сума е на 40 500 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР