Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен

...
Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен
Коментари Харесай

Запорираха всички сметки на община Чепеларе

Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e натрапен от частен правосъден реализатор. Общото дължимо по три изпълнителни каузи е над 86 хиляди лева, заяви bTV. Запорът е от 9 януари.
Делата против общината са заведени от адв. Кирил Иванов, който години наред е бил нает от общината. Новият кмет обаче е изискал от адв. Иванов информация за свършеното от него за 70-те хиляди лева, които общината му дължи.
Адвокат Иванов твърди, че активността му е документирана.
Договорът за абонаментно правно обслужване е от 6 ноември 2015 г, на стойност 1000 лева месечно.
Оказа се, че през изтеклия интервал той е един от много скъпите юристи. Сумите, които са му изплатени през този интервал са 98 624 лева Той предявява искове за още 73 548 лева от тази сума 6 584 лева са му платени. Значи общо за целия интервал господин Иванов ни коства 172 272 лева на общината или приблизително към 3 445 лева на месец, сподели кметът на общината Боран Хаджиев.
Бившата кметица Славка Чакърова се изрече в поддръжка на юриста. По думите ѝ той е трябвало да получи висок хонорар поради значимо дело за милиони, което е водел от името на общината.
В края на декември м.г общината също е била със запорирани сметки, само че е реализирана сделка с компанията за метода на издължаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР