Запор на последната заплата от съдебен изпълнител – за това

...
Запор на последната заплата от съдебен изпълнител – за това
Коментари Харесай

Частните съдебни изпълнители: Длъжниците са защитени, но след 24 март

Запор на последната заплата от правосъден реализатор – за това се оплакват останали без работа жители на националния омбудсман Диана Ковачева и търсят отбрана.
Омбудсманът: ЧСИ събират пари от хора, останали без работа поради COVID-19 Жалби показват, че Законът за изключителното състояние е с двоен стандарт към хора с наложени запори, алармира Диана Ковачева
До предишния месец Мария Желязкова от Варна работи в магазин за облекла втора ръка, само че към този момент е съкратена. Тя няма да получи последната си заплата в цялостен размер, тъй като е получила запор от частен правосъден реализатор.

„ На 13 март, в деня, в който оповестиха изключителното състояние, се оказа, че са ми наложили запор на сметката. След като звъннах на въпросната арбитър изпълнителка, разбрах, че е натрапен поради дълг на майка ми, която е покойница “, изяснява Мария.

След една седмица тя е съкратена от работа.
До дни афишират мораториум върху заплащането на лихвите и главницата по заемите Това заяви шефът на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов
По лична самодейност частните правосъдни реализатори прекратиха налагане на запори след обнародването на Закона за изключителното състояние, само че публично законът влиза в действие от 24 март, а не на 13 март, когато изключителното състояние беше препоръчано.

„ След 24 март не могат да се постановат тези дейности по отношение на физически лица: обществените продани, въводите във притежание и описите на движимости, в това число недвижими парцели, както и да се спрат налагането на запори на банкови сметки, трудови хонорари, пенсии на физически лица “, уточни шефът на Камарата на частните правосъдни реализатори (ЧСИ) Георги Дичев.

Вече наложените запори обаче, остават.

Кредиторите са всевъзможни хора, в това число такива, които остават без работа и имат потребност от средства тъкмо в този миг, сподели още Георги Дичев.
За да се възползват от мораториума, длъжниците би трябвало да са с чиста кредитна история Предстои да се разбере по какъв начин ще бъдат изплащани пропуснатите вноски
Националният обмудсман получава голям брой тъжби от жители, които към този момент имат остарели запори.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-често те оплакват се, че са съкратени и последните им заплати не са предпазени за разлика от хората, изправени пред запор след 24 март.

Пенсионерите със запори също се жалват, че остатъкът от прихода им, който не се удържа, може да се получи единствено в клон на банка, само че не и на банкомат.

От камарата на ЧСИ поучават всеки жител, който е изпаднал в усложнения, да се обърне към съответния реализатор и в случай че усложнението му е обвързвано с рецесията от COVID-19, ще получи разбираме и пролонгация от отговорностите си.

Коронавирусът и България За Covid-19 в действително време: Заработи системата, свързваща институции и жители с оперативния щаб 10-и час депутатите спорят по ограниченията, свързани с изключителното състояние Пламен Димитров: 44 хиляди са новорегистрираните безработни от началото на изключителното състояние 90-годишна жена с ковид умря в " Пирогов " Съветите на лекарите: Как да се предпазим от COVID-19 Заради ковид в „ Спешна помощ “: РЗИ ревизира 600 фамилии в София Може ли полицията да те глоби… за вървене по улицата 7 са доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 от Спешната помощ Една нетрадиционна фотосесия в разгара на пандемията Д-р Александър Симидчиев: Медицинският съвет продължава да работи, само че импровизирано Българското приложение за надзор на COVID-19 ще е налично от през днешния ден COVID-19 взе още две жертви у нас в неделя Заместник-директорът на ВМА: Наистина всичко ще бъде наред Коментар на водещия: Битка с времето Белоградчишката болница остана без лекари в рецесията 9 чиновници на реда са дали позитивни проби за ковид Иван и Андрей: Концертът #ПомогниОтВкъщи е метод да подкрепим най-засегнатите от рецесията Д-р Ненков: Как се оправя ген. Мутафчийски е видно от броя на умрелите от COVID-19 Корнелия Нинова: Управляващите работят на правилото „ проба – неточност “ 522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР