Заподозряният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров се

...
Заподозряният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров се
Коментари Харесай

Отцепват района на летището в София заради пристигането на изверга Северин

Заподозряният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров се чака да бъде върнат довечера в България с полет от Германия. Съдът в немския град Целе, където бе арестуван Северин Красимиров, почете настояването на българската прокуратура той да бъде екстрадиран в страната ни.

Съдебна защита ще го съпровожда до София, след което - още веднъж с ескорт, той би трябвало да бъде отведен до ареста в Русе. В наличието на юрист, на Красимиров би трябвало да му бъдат повдигнати обвиняванията за обезчестяване и за ликвидиране по изключително нечовечен метод. В момента той е обвинен задочно. 21-годишният мъж ще бъде арестуван за 72 часа още на летището, а по-късно прокуратурата ще изиска за него непрекъснат арест.

Вчера в обществените мрежи се завъртя самодейност Северин да бъде посрещнат, с цел да може да се саморазправят с него. По този мотив от Министерство на вътрешните работи са взели нужните ограничения и ще отделят региона на летището, с цел да не се стигне до ексцесии. Отделно от Групово дело " Охрана " към правосъдното ведомство, който ще конвоират арестанта до Русе, имат намерение да го натоварят на затворнически бус още от пистата на аерогарата. Освен това обвиненият ще бъде отведен с белезници, с цел да даде ДНК проба в Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК). Това ще стане директно откакто арестуваният кацне у нас, написа " Монитор “. 

По проект Северин би трябвало да дойде в София в късния следобяд през днешния ден с полет от Франкфурт. Арестантът ще пътува с цивилен полет, само че още преди терминала на идващи се чака да бъде отведен със профилиран превоз.

Припомняме, че 30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе открита изнасилена и убита на 6 октомври на крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно в немски град Щаде бе задържан Северин Красимиров, който се опитал да се скрие при майка си. Германски съд позволи изгонването му. Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е умъртвил, само че не и че е изнасилил Виктория. Тези самопризнания нямат процесуална стойност по българския Наказателно-процесуален кодекс и би трябвало да бъдат доказани и пред българските проверяващи.  Дали Северин ще желае да бъде съден по съкратена процедура, което би го избавило от пожизнен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за отговорен и по двете обвинявания, когато делото стартира всъщност в Русенския областен съд.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР