Заподозряният за терора в Нова Зеландия е изпратил манифеста на

...
Заподозряният за терора в Нова Зеландия е изпратил манифеста на
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия получил манифеста на терориста минути преди атаката

Заподозряният за терора в Нова Зеландия е изпратил манифеста на премиера Джасинда Ардърн минути преди терористичната офанзива , при която починаха 50 души. Това заяви министър-председателят на страната, написа " Гардиън ".

New Zealand's PM Jacinda Ardern reveals a 'manifesto' was sent to her office minutes before the Christchurch mosque attack, as she promises to tighten her country's gun laws https://t.co/5QEfbOwvRx pic.twitter.com/6E2hlZqpT9
— ITV News (@itvnews) March 17, 2019
Нейният офис е измежду повече от 30 новозеландски парламентарни имейл адреса, които са получили документа в петък. В манифеста не се показва мястото и детайлности за офанзивата.
 Подозрителен пакет затвори летище в Нова Зеландия
Подозрителен пакет затвори летище в Нова Зеландия

Летището в Дънедин сега е затворено

" Аз съм един от повече от 30 получатели на манифеста , който е бил изпратен 9 минути преди провеждането на офанзивата. Не съдържа локация и детайлности ", сподели тя.

Вчера локална медия заяви, че манифестът е изпратен до повече от 70 места.

Министър-председателят изясни, че в случай че в документа е имало детайлности за офанзивата, управляващите щяха да подхващат незабавни дейности.

" За страдание нямаше такива детайлности в този имейл ", посочи Ардърн. Тя разкри, че е прочела " детайли " от документа , който също е бил изпратен до медии и отдел на Народното събрание минути преди нападението.

New Zealand PM’s office received gunman ‘manifesto’ minutes before massacre https://t.co/3VWCp64GLo pic.twitter.com/NTZTShNk3l
— RT (@RT_com) March 17, 2019
Изключително притеснителен е фактът, че има идеологически манифест с екстремистки възгледи , обвързван с тази офанзива, счита Джасинда Ардърн.

Премиерът е бил посъветван дали мъжът, упрекнат в убийството на 50 души, може да бъде депортиран след процеса. Брентън Тарант, който е австралийски жител, е упрекнат в ликвидиране.
 Още един човек почина след нападението в Нова Зеландия
Още един човек почина след нападението в Нова Зеландия

Жертвите са към този момент 50

Не желая да прибързвам с нещата. Той сигурно ще се изправи пред правораздаването на Нова Зеландия, закани се министър-председателят.

Ардърн счита, че би трябвало да се отговори на въпроси по отношение на ролята на обществените мрежи по отношение на публикуваното видео от офанзивата. Тя удостовери, че се е свързала с " Facebook " след офанзивата.

По-рано през днешния ден министър председателят сервира цветя пред джамия в Уелингтън. Тя разгласи, че фамилиите ще получат по 10 000 $ за образуване на погребенията.

Броят на починалите при терористичната офанзива доближи 50 души , удостовери полицията. Властите обясниха, че служителите на реда са пристигнали на мястото на нападението в границите на 6 минути след първото позвъняване и са разоръжили хора за 10 минути. Полицията е заловила килъра в границите на 36 минути.
 Нова Зеландия сподели, че всеобщите убийства в Съединени американски щати имат световни последствия
Нова Зеландия сподели, че всеобщите убийства в Съединени американски щати имат световни последствия

Съединени американски щати са преди всичко по интернационално въздействие

34 души остават под лекарско наблюдаване. 12 души са в сериозно положение. Едно дете е прието в болница. Четиригодишно момиче остава в сериозно положение.

Тарант е единственият обвинен за офанзивата. Очаква се да му бъдат повдигнати още обвинявания.
 Нова Зеландия не разрешава полуавтоматичните оръжия, Тарант възнамерявал да избива още
Нова Зеландия не разрешава полуавтоматичните оръжия, Тарант възнамерявал да избива още

Има починали деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР