Заподозрян за убийството на кандидата за президент на Еквадор Фернандо

...
Заподозрян за убийството на кандидата за президент на Еквадор Фернандо
Коментари Харесай

Заподозрян за убийството на кандидата за президент на Еквадор Вилявисенсио е мъртъв

Заподозрян за убийството на претендента за президент на Еквадор Фернандо Вилявисенсио умря от рани, получени при престрелка, заяви в Туитър еквадорската прокуратура, представена от Ройтерс.

„ Заподозрян, който е бил ранен при престрелка със силите за сигурност, е хванат и трансфериран, в тежко положение, в поделение на прокуратурата в Кито. Екип на спешна помощ удостовери гибелта му “, показаха от държавното обвиняване.

Кандидатът за президент на Еквадор Фернандо Вилявисенсио беше погубен нощес по време на предизборна демонстрация в Северно Кито. Местни медии оповестиха, че някогашният народен представител е бил убит.

Партията на Вилявисенсио Movimiento Construye съобщи в Туитър, че въоръжени мъже са нападнали офисите ѝ в Кито.

Еквадорската полиция и вътрешно министерство към този момент не са коментирали.

„ В негова памет и в името на битката, която той водеше, ви убеждавам, че това закононарушение няма да остане ненаказано “, съобщи Ласо в Туитър. „ Организираната престъпност стигна прекомерно надалеч, само че в този момент законът ще се стовари върху нея с цялата си тежест. “

Ласо добави, че ще изслуша шефовете на службите за сигурност на изключително съвещание.

Видеозаписи в обществените мрежи, за които се твърди, че са от предизборната демонстрация, демонстрират хора, които се крият и крещят, до момента в който в близост отекват изстрели.

Социологическите изследвания даваха на Вилявисенсио поддръжка от 7,5 % измежду гласоподавателите, което го нареждаше на пето място измежду осемте претенденти, които ще се явят на изборите на 20 август.

Правителството на Ласо упрекна за възходящото принуждение по улиците и в пандизите вътрешни битки сред незаконни групи, които желаят да открият надзор над канали за трафик на опиати, употребявани от мексиканските картели, албанската мафия и други.

Опасенията за сигурността наред с безработицата и миграцията са главните въпроси, които вълнуват гласоподавателите в предизборната конкуренция.

Вилявисенсио, който е от андската провинция Чимборасо, е някогашен синдикалист в държавната петролна компания „ Петроеквадор “, а по-късно и публицист, който разобличава хипотетични загуби за милиони поради петролни контракти.

Във вторник беше подал сигнал до основната прокуратура, още веднъж обвързван с нефтения бизнес, само че към този момент не са известни повече детайлности.

Вилявисенсио беше изявен критик на някогашния президент Рафаел Кореа и беше наказан на 18 месеца затвор за клюка поради свои изявления по адрес на някогашния държавен глава.

Той избяга в индианските територии в Еквадор, а след това получи леговище в Перу.

Като народен представител Вилявисенсио беше подложен на критика от опозиционните политици, че е попречил на процедурата за импийчмънт по-рано тази година против Ласо, поради която последният свика предварителните избори.

Вилявисенсио се беше зарекъл да се бори с корупцията и да понижи укриването на налози.

Другите претенденти в конкуренцията реагираха с шок на убийството.

„ Това наскърбява всички ни, взаимен съм с неговото семейство и хората, които следват идеалите му. Това подло действие няма да остане ненаказно! “, написа в Туитър Луиса Гонсалес, претендентът на партията на Кореа.

Във видеообръщение, оповестено след убийството, индианският претендент Яку Перес съобщи, че е решил краткотрайно да приключи акцията си, и настоя насилието да спре.

„ Обръщам се към държавното управление: не желаеме думи. Действайте. Умираме “, сподели на конференция Ото Зоненхолцнер.

„ Днес повече от всеки път се повтаря потребността да се работи с твърда ръка против престъпността. Нека Бог го одобри в славата Си “, уточни в Туитър претендентът Ян Топич, който също приключи краткотрайно акцията си.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР