Заподозрян контрабандист на хора казва пред съда, че е правил грешки, но „Аз не съм шеф“

...
Твърди се, че бандата на Рахимпур е довела до 10
Коментари Харесай

Твърди се, че бандата на Рахимпур е довела до 10 000 души през Ламанша.

Изображение: Хева Рахимпур беше арестуван през май 2022 г. от служители от Националната агенция за борба с престъпността

Обръщайки се към съда в Брюж, той отрече да е организирал преминаванията и каза, че просто е обработвал плащанията между мигранти и контрабандисти.

Рахимпур, който е изправен пред 13 години затвор, ако осъден, каза, че за първи път е пристигнал във Великобритания, след като се е скрил в камион и след това се е преместил в Лондон, за да има "прост живот".

Той каза, че е бил запознат с членове на бандата за контрабанда на хора след плащайки на брат си, който беше сериозно зле, да пътува до Великобритания, през Беларус, Германия и Франция.

„Нашата съдба, като кюрди, е винаги да мигрираме нелегално“, каза Рахимпур.

>

Най-високият дневен брой пресичащи мигранти тази година, тъй като 872 души са открити в малки лодки

В 25-минутно обръщение към съда, направено без бележки, той твърди, че на телефона му няма съобщения, които да го свързват с контрабанда, и също така каза, че има „265 часа запис на мен от Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство и те нямат нито едно доказателство срещу мен“.

Той призна, че е бил само „банкер на Havala“, приемайки пари от мигранти, вземайки комисионна и след това предавайки парите на хората, които организираха преходите с малки лодки.

Той каза, че е предал 159 000 долара (приблизително £127 400) на контрабандисти в Турция, „но това е всичко, което направих – не съм малтретирал никого, нито съм сторил лошо на никого“.

„Той ми каза, че получава комисионна, но че парите отиват при истинските организатори", каза неговият адвокат Крис Винке, когато се срещнахме.

"Тези пари отиват при истинските лидери на бандата - мисля, че това е в Турция или Ирак, но разследването не откри тези хора."

Защо Хева Рахимпур е съден?

Рахимпур ридае в съда

Облечен в черна риза, тъмни дънки и маратонки, Рахимпур носеше слушалки, за да слуша на превод на адреса от Винке, който беше доставен на фламандски.

Когато Винке спомена болната си майка и перспективата Рахимпур никога повече да не я види, той се свлече на стола си и изхлипа.

Винке твърди в съда, че действителните лидери на бандата са базирани в Ирак и Турция и че Рахимпур е играл чисто административна роля.

Той каза също, че Рахимпур е бил сам в килия в продължение на 23 часа всеки ден и беше толкова травматизиран от задържането си, че обяви гладна стачка в продължение на 14 дни в знак на протест.

Но обвинението по това дело твърди, че Рахимпур всъщност играе централна роля в организирането на контрабандата на хора - не просто вземане на пари, но и координиране на доставката на лодки, двигатели, спасителни жилетки и друго оборудване на чакащи групи от мигранти, които обикновено са плащали хиляди лири всеки.

Прочетете повече:
Съдят заподозрян лидер на банда за контрабанда на хора
Вътрешен процес срещу предполагаема ключова фигура в групата за контрабанда

Това е случай, за който се твърди, че е потвърден от друг контрабандист, мъж на име Сангар Камал, който е арестуван и намерен със съобщения от Рахимпур на телефона му.

Камал каза, че Рахимпур е лидер на бандата.

И също така е ясно, че има много други въпроси, които все още витаят около Рахимпур .

Sky News научи, че сред обвиняемите Рахимпур е известен с друго име.

Няколко, с които разговаряхме, казаха, че той всъщност се е казвал Хама Хошнау и е бил от Ирак. , а не Иран.

Източници също ни казаха, че смятат, че той притежава скъп имот в Кюрдистан, оценен на около £1,5 милиона.

Предполагаемият контрабандист на хора е бил „като злато“

“ Не знаехме какво се случва“

В съда Рахимпур беше представен като централна фигура в разрастваща се международна престъпна мрежа. И това беше шок за онези, които го познаваха като невзрачен, приятелски настроен човек в източен Лондон, където той се установи, след като поиска убежище във Великобритания през 2016 г.

Линда, фризьорка в Илфорд, нае отдели пространство до Рахимпур, което той използва като павилион за храна. „Беше просто сладкарница и той плащаше наема си както обикновено“, каза тя.

„В продължение на две години той плащаше наема си нормално. Всичко беше нормално. Беше като злато. Не знаех какво се случва, докато съседът ми от аптеката не ми изпрати съобщение рано сутринта, за да каже, че „вашият наемател е в Лондонската престъпност“.“

„Не знаехме какво се случва .. Не повярвахме. Беше шокиращо за всички ни.

„Сега откривам още неща за него – по договора му той не е женен. Не знаех, че има деца. Но той винаги говореше за майка си, но ние никога не я виждахме.

„Видях толкова много хора да минават, да го поздравяват и да говорят с него и той беше много мил с тях. Беше мил с всички наоколо тук."

Винке каза, че клиентът му е "много разтревожен, защото е загубил всичко" и се страхува от дълга присъда затвор. Той се надяваше да се върне във Великобритания, каза Винке, за да се събере отново със семейството си.

Ако бъде признат за виновен, това събиране ще бъде много далече.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР