Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров

...
Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров
Коментари Харесай

Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров е дал информация по случая пред немски съд , заяви БНР, базирайки се на ръководителя на окръжния съд в Щаде Вили Вирт.

Красимиров се е съгласил обвиняванията против него да се гледат по съкратена процедура , с цел да бъде върнат оптимално бързо в България. Какво тъкмо е споделил и дали е признал или отрекъл закононарушението ръководителят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не посочи. " Той даде информация по този въпрос ", сподели Вирт, без да дава детайлности.

 Калин Георгиев: Убийството в Русе не е поръчково
Калин Георгиев: Убийството в Русе не е поръчково

Съставът на ГДБОП е понижен на половина, съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи

Издадената европейска заповед за арест (на брифинга в Министерски съвет от 10 октомври бе казано, че е издадена неотложно, т.е. - на 7 октомври - б.р.) не е пристигнала още до немските управляващи .
Те я чакат, с цел да бъде даден ход на процедурата за екстрадиция . От съда прецизират, че защото става дума за правосъдни решения и отбрана и на правата на обвинявания, това ще отнеме известно време.

 Цветанов видя хибридна война против България поради убийството в Русе Обновена
Цветанов видя хибридна война против България поради убийството в Русе

Цветанов е уверен, че Северин ще получи тежка присъда

По-късно денем съд в Целе, провинция Долна Саксония, ще гледа и мярката за неотклонение на обвинения .

Припомняме, на ексклузивен брифинг в сряда, 10 октомври основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че на Красимиров са повдигнати задочно две обвинявания.

 Две задочни обвинявания повдигнати на килъра Северин Обновена
Две задочни обвинявания повдигнати на килъра Северин

Само за изнасилването може да получи сред 10 и 20 година затвор

Според вчерашната информация - Обвиненият Северин е напуснал България на 7 октомври 2018 година в 14:00 ч., през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост. От Окръжна прокуратура Русе са издали незабавна европейска заповед за арест, както и европейска заповед за следствие. В осъществяване на европейската заповед за задържане от Германия са задържали обвинения за привеждането му в България, където да бъде издигнат и предявяване на обвиняване, като в това време се правят всички нужни ограничения по следствието.

Северин Красимиров е арестуван от немските управляващи във вторник вечерта - осем часа след постъпило искане от българските управляващи. Той се е намирал в дома на майка си в немския град Щаде.

Припомняме, в неделя, 7 октомври, стана ясно, че административният шеф и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава. Регионалната телевизи се излъчва от още няколко прилежащи района.

На 9 октомври бе арестуван обвинен мъж, който води бездомнически живот в Русе. Часове откакто е разпитан той бе освободен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР