Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке е признал,

...
Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке е признал,
Коментари Харесай

Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке си призна

Заподозреният за убийството на немския политик Валтер Любке е признал, че го е направил. Това оповестиха през днешния ден депутати от немския парламент след изключително съвещание на парламентарната комисия по вътрешни работи, представени от ДПА.

Депутатите се позоваха на основния федерален прокурор на Германия Петер Франк, съгласно който 45-годишният мъж е направил признания за убийството, което беше осъществено на 2 юни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Любке, който беше началник на районния съвет в западния град Касел и последовател на имиграционната политика на канцлера Ангела Меркел, както и представител на партията й, беше прострелян смъртоносно на терасата в дома си в региона на Касел.

Впоследствие като хипотетичен палач беше задържан 45-годишният Щефан Ернст, който има редица присъди за насилствени антимигрантски закононарушения, отбелязва Асошиейтед прес.

Както съобщи пред кореспонденти немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който взе присъединяване в съвещанието на парламентарната комисия по вътрешни работи дружно с основния федерален прокурор Франк, обвиненият е споделил пред управляващите, че е работил самичък. Министърът добави, че с това следствието не завършва.

Германските служби за сигурност са предупреждавали, че десните екстремисти съставляват сериозна опасност за сигурността, отбелязва Асошиейтед прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР