Заподозреният за убийството на 7-годишното момиченце в Сотиря е психопат.

...
Заподозреният за убийството на 7-годишното момиченце в Сотиря е психопат.
Коментари Харесай

Психиатърът Цветеслава Гълъбова за убиеца на малката Кристин: Той е примат и психопат


Заподозреният за убийството на 7-годишното момиченце в Сотиря е умопобъркан. Психопатията се води психологично разстройство. Това сподели по Нова телевизия психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова за 21-годишния Мартин Трифонов, който беше арестуван след многочасово търсене за изнасилването и убийството на дребната Кристин.

"Психопатите са хора, които не желаят да се преценяват с писаните и неписани правила. Могат да бъдат рационално интелигентни, само че могат и да не бъдат. Задължително обаче те прочувствено не са интелигентни ", направи тя оценка на личността на гнусния палач.

"В случая имаме един примат. Едно извънредно примитивно създание, което живее на нагони и инстинкти. Той няма никакви вътрешни спирачки. Не е теоретичен да се преценява с нищо. Не е теоретичен да се самоконтролира, не е теоретичен на труд, не е просветен. Този човек е изтърван през цялото време. На 21 години има постоянен стаж като престъпно проявен, като затворник”, изясни още психиатърът.

Според нея той схваща какво е направил. "Той обаче не е кадърен на състрадание, на съпричастност, на емпатия. Те са прочувствено доста студени хора. Те осъзнават чисто рационално какво са създали, т.е. могат да носят наказателна отговорност, само че не могат да изпитват състрадание и съчувствие. Тези неща, те не ги вършат в положение на афект”, изясни доктор Гълъбова.

По думите й, профилът на Мартин Трифонов съответствува с този на Илиян Здравков, който умъртви студентката Вероника във Велико Търново и килъра на Виктория Маринова от Русе - Северин Красимиров.

"Трябва да има доста непоколебим надзор. В случай като този нямам срещу да пребивавам в страна от полицейски тип'', уточни Гълъбова и подсети, че е ангажимент на цялото общество да работим за смяна, с цел да бъдат понижени оптимално сходни свиреп закононарушения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР