Заподозреният за нападението срещу преподавател и студенти в професионален колеж

...
Заподозреният за нападението срещу преподавател и студенти в професионален колеж
Коментари Харесай

Нападателят във Финландия учел в колежа, приет е за лечение

Заподозреният за нападението против учител и студенти в професионален лицей във финландския град Куопио е жител на Финландия. Това заяви финландската полиция в Туитър, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Става дума за мъж, който е жител на Финландия, роден тук ", се споделя в известието. Според полицията у него е имало " хладно оръжие, което е употребявал, и огнестрелно ".

" Заподозреният е съществено потърпевш при задържането и е признат за лекуване в Университетската болница в Куопио ", уточни тя. Обвинен е в опит за ликвидиране и няколко случая на осъществяване на принуждение.

По информация на вестник " Илталехти " самият обвинен е учел в колежа. По разкази на очевидци той влезнал в постройката на образователното заведение със сабя или меч в ръцете си. Той нападнал учител по време на занимание и тогава настъпила суматоха. Част от студентите почнали да замерят нападателя със столове.

В резултат един човек умрял, а 10 са ранени, в това число служител на реда. Сред ранените е и хипотетичният причинител, заяви полицията, представена от Ройтерс.

Драмата се е разиграла в професионалния лицей " Сало ", който се обитава в постройката на комерсиалния център " Херман ".

Ситуацията е завършила, добави полицията, представена от Ройтерс.
За последните 12 години във Финландия са осъществени две набези против образователни заведения, приключили с жертви.

През 2007 година възпитаник в гимназия " Йокела " простреля осем души, преди да се самоубие. През 2008 година 22-годишен студент в професионален лицей в град Каухайоки простреля 10 души, след което се самоуби, отбелязва Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР