Заподозреният за нападението срещу министър-председателя на Словашката република, Роберт Фицо,

...
Заподозреният за нападението срещу министър-председателя на Словашката република, Роберт Фицо,
Коментари Харесай

Кой стои зад нападението над словашкия премиер Роберт Фицо

Заподозреният за нападението против министър-председателя на Словашката република, Роберт Фицо, е 71-годишен последовател на лявата концепция.
Според свидетелските показания той първо се развикал на Фицо, а преди този момент се доближил до него, с цел да се ръкуват. Тогава мъжът, който е назван в словашките медии като Юрай Ц., открива стрелбата.

Той неотложно е спрян от полицията и е арестуван.
 
 нападение пукотевица фицо словакия словашки министър председател министър ръководител Българска телеграфна агенция



Мъжът е от град Левице. Медиите в Словакия оповестяват, че той имал артистични заложби и пишел лирика. Членувал в ляв книжовен клуб и имал и издадени няколко стихосбирки. Преди 8 години работел в охранителна компания и до момента в който бил на работа в търговски център самият той е станал жертва на нахлуване от страна на млад мъж, който работил под въздействието на опиати.

В това време почнал да събира и подписи за учредяването на политическа партия, която трябвало да се " бори против насилието ".

През 2016 година Юрай Ц. се среща с хора от организацията Slovenský branci - униформена паравоенна група , считани от някои словаци за екстремистка и проруско насочени. В своите обществени мрежи те показват мъжа като публицист и колумнист и разгласяват негови текстове. В тях нападателят на премиера Фицо подлага на критика мигрантите, страната и показва социална поддръжка за организацията, която все още е с прекратена активност. 
 
 нападение пукотевица фицо словакия словашки министър председател министър ръководител Българска телеграфна агенция

Aktuality.sk се свърза със сина на стрелеца , който разгласи, че е шокиран от случилото се. Мъжът удостовери, че татко му има законно оръжие .

" Нямам безусловно никаква визия какво е възнамерявал татко ми, какво е възнамерявал, за какво се е случило ", споделя синът. На въпрос дали е таял ненавист към премиера Фицо , той отговори: „ Ще ви кажа следното – той не е дал своя вот за него. Това е всичко, което мога да кажа. "

Синът на стрелеца не е чувал в миналото татко му да е споменавал за проекти за нахлуване или ликвидиране на политик. Също по този начин отхвърля 71-годишният мъж да е психологично болен .
 
 Фицо Guliver/Getty Images
 
Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР