Заподозреният за нападението с нож във финландския град Турку е

...
Заподозреният за нападението с нож във финландския град Турку е
Коментари Харесай

Нападателят от Турку бил самотен и депресивен

Заподозреният за нападението с нож във финландския град Турку е 18-годишен мароканец на име Абдул Рахман, който дошъл в страната през 2016 година и живеел в център за бежанци край града, написа финландският вестник „ Турун саномат “ (TS.fi), който се издава точно в Турку.

Massapuukotuksesta epäilty vaikutti masentuneelta #turku #turunsanomat https://t.co/K1DPDvQl2v
— Turun Sanomat (@turunsanomat) August 19, 2017
Местните поданици постоянно срещали младежа, написа вестникът. Те го разказват като уединен и депресивен. Разхождал се самичък, от време на време пушел. Изглеждал изолиран и подтиснат, „ като че ли някой му е лишил нещо “, описват те пред изданието.

Свидетели показват и че не са го виждали да контактува с други, нито с телефон в ръка. Изглеждал като че ли броди в личен свят, написа „ Турун саномат “.

В. „ Хелсингин саномат “ (HS.fi) не загатва името на обвинения, само че добавя, че той е бил изместен в центъра за бежанци неотдавна.

„ Той постоянно гледаше надолу “, разказали очевидци пред изданието и удостоверили, че постоянно ходел самичък.

В локално кафене обаче споделят, че го виждали с още четирима мъже. Винаги плащал в брой, по тази причина чиновниците не разбрали по какъв начин се споделя.

Официално управляващите не са посочили името на причинителя. Те оповестиха единствено, че е на 18 години и е мигрант от Мароко, който желал леговище във Финландия.

Според финландските медии леговище му било отказано.

В петък мароканецът нападна пешеходци в Турку. Загинаха две финландки, а осем души бяха ранени, измежду които италианец, британец и швед. Нападателят бе прострелян в крайници от полицията и бе арестуван, напомня Агенция Франс Прес.

Полицейски комисар Криста Гранрот от Националното бюро за следствия сподели, че на мушката му са били дами, а ранените мъже са потърпевши при опит да ги защитят.

Атаката се преглежда като терористичен акт. Във връзка с нея бяха арестувани четирима мароканци. Един обвинен се търси.

Полицията към момента не знае какъв е претекстът на нападателя и дали той има връзка с „ Ислямска страна “.

Засега той отхвърля да приказва, съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР