Заподозреният за нападението с нож във финландския град Турку бе

...
Заподозреният за нападението с нож във финландския град Турку бе
Коментари Харесай

Разкриха подробности за нападателя от Турку

Заподозреният за нападението с нож във финландския град Турку бе разпознат като Абдул Рахман, съобщи ТАСС, като се базира на финландския вестник " Турун саномат ".

Той е живял в център за бежанци в Пансио в покрайнините на Турку. Местни поданици го обрисуват като уединен и депресивен.
 нахлуване Финландия БГНЕС
Нападение с нож във Финландия, има убити и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Официално управляващите не са посочили името на причинителя на нападението. Те споделиха единствено, че е на 18 години и е мигрант от Мароко, който желал леговище във Финландия. Според финландските медии леговище му било отказано.
 
#BREAKING: The suspect in the stabbing attack in Turku, Finland is 18 year-old Abdul Rahman. pic.twitter.com/r44m9rZN3J
— BreakingNNow (@BreakingNNow) August 19, 2017 В петък мароканецът нападна пешеходци в Турку. Убити бяха две финландки. Ранени бяха осем души, измежду които един италианец, един британец и един швед. Нападателят бе прострелян в крайници от полицията и бе арестуван, напомня Франс прес.
Жени се трансформирали в цели за нападателя от Турку

 нахлуване Финландия БГНЕС
Полицейски комисар Криста Гранрот от Националното бюро за следствия сподели, че нападателят е взимал на мушка дами и ранените мъже са потърпевши при опит да защитят дамите.

Полицията към момента не знае какъв е претекстът на нападателя и дали той има връзка с Ислямска страна. Засега нападателят отхвърля да приказва, съобщи Франс прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди случилото се във Финландия и изрази поддръжка за страната в битката с тероризма, съобщи ТАСС.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР