Заподозреният за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова 21-годишният Северин

...
Заподозреният за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова 21-годишният Северин
Коментари Харесай

Нещо безпрецедентно готвят на Северин, след като стъпи на родна земя

Заподозреният за жестокото ликвидиране на журналистката Виктория Маринова 21-годишният Северин Красимиров ще бъде екстрадиран в сряда вечерта в България.

``
реклама

Както Блиц писа, съдът в немския окръг Целе позволи изгонването му, което ще стане с полет от Франкфурт. Съдебна защита ще съпровожда Северин до тук, след което - още веднъж с ескорт, той би трябвало да бъде отведен до ареста в Русе. 

Часове, откакто се разбра по кое време тъкмо ще бъде върнат на родна земя ромът в обществените мрежи се зароди самодейност " Да посрещнем Северин ". Събитието е с часови период от 18:15-22:40 на Летище София. Автор на самодейността е затворен профил, наричан единствено като Daniel Smith. 



В описанието на страницата написа, че " Здравейте. Ромчето Северин се връща в България. Нека го посрещнем. Сряда, 17-ти, 18:15 или по-вероятно 22:10 - полет от Франкфурт. ". Не се прецизира обаче каква тъкмо е задачата на това посрещане. 

До момента 6 души са се отбелязали, че ще участват, а други 60, че се интересуват от събитието. Бройката обаче бързо пораства.

Посрещането на екстрадирани арестувани не е честа процедура и може единствено да се гадае какво ще се случи на летището при идването на Северин. 

Припомняме, че 30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе открита изнасилена и убита на 13 октомври на крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно в немски град Щаде бе задържан Северин Красимиров, който се опитал да се скрие при майка си. Германски съд позволи изгонването му и се чака той да бъде върнат у нас. Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е умъртвил, само че не и че е изнасилил Виктория. Тези самопризнания нямат процесуална стойност по българския Наказателно-процесуален кодекс и би трябвало да бъдат доказани и пред българските проверяващи.  Дали Северин ще желае да бъде съден по съкратена процедура, което би го избавило от пожизнен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за отговорен и по двете обвинявания, когато делото стартира всъщност в Русенския областен съд. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР