Заподозреният в терористични дейности, убийства и опит за убийство, норвежецът

...
Заподозреният в терористични дейности, убийства и опит за убийство, норвежецът
Коментари Харесай

Пробив в разследването на стрелбата в Норвегия

Заподозреният в терористични действия, убийства и опит за ликвидиране, норвежецът Филип Манхаус, който откри огън на 10 август в джамия край Осло, " призна в действителност условия " по време на полицейски разпит. Това заяви в петък телевизионният канал NRK.

В началото 21-годишният арестуван отхвърли да приказва с полицията, само че в този момент се е съгласил на разпит. " Останах с усещането, че той изцяло непринудено е решил да направи това. Той желае да даде пояснение и усеща, че в този момент е подготвен за това ", изясни юристът му Уни Фрис.

Според правосъдно предписание стрелецът е задържан за месец, само че той не призна виновността си и изиска освобождение. Според норвежките медии, доказани от полицията, към два часа преди нападението против джамията от името на Manshouse, в обществените мрежи е оповестена обява, в която създателят приказва одобрително за терористичното нахлуване в джамиите в Нова Зеландия Крайстчърч през март тази година, когато бяха убити 50 души.
Освен това, съгласно полицията, обвиненият намерено изрази своята ангажираност в обществените медии към радикални хрумвания и състрадание към терориста Андерс Брейвик, както и към стрелеца, умъртвил 22 души в Тексас на 3 август и Видкун Кислинг, началник на колаброционисткото държавно управление на Норвегия по време на окупацията от нацистка Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР