Заподозреният, който е предал на извършителката на атентата в Истанбул

...
Заподозреният, който е предал на извършителката на атентата в Истанбул
Коментари Харесай

Заподозреният, предал бомбата на терористката от Истанбул, трябвало да избяга в България

Заподозреният, който е предал на извършителката на атентата в Истанбул чантата с бомбата, е бил отведен в Одрин, откъдето трябвало да избяга в България, оповестява турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Броят на задържаните по отношение на нападението набъбна на 50 души, заяви правосъдният министър на Турция Бекир Боздаг.

Сред арестуваните е и лицето, което е отвело до Одрин обвинен, разпознат като Б., който предал чантата на сирийката Ахлам Албашир, с цел да извърши бомбения атентат на бул. " Истиклял ". Както се твърди, Б. бил отведен в Одрин, с цел да избяга в България.

Човекът, който отвел Б. в Одрин, е разпознат като Аммар Джаркас, чийто брат - Ахмет Джаркас, пък трябвало да води в Гърция извършителката на нападението, показва малкия екран, базирайки се на организация ДХА.

Продължават разпитите на двамата обвинени.

Атентатът бе осъществен в 16.20 ч. в неделя. Властите подозират за нападението Кюрдската работническа партия (ПКК) - формация, приета за терористична от Турция, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Задържаната Ахлам Албашир е признала при разпита, че е била обучавана от кюрдски бойци и че е получила разпореждане за атентата в сирийския град Кобане, от централата на терористичната организация ПКК/СЗН/ПДС, показва НТВ.

Турция преглежда като една и съща организация ПКК и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) и тяхното политическо крило Партия на демократичния съюз (ПДС).

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР