Заподозреният, който беше задържан за убийството миналата седмица на грузински

...
Заподозреният, който беше задържан за убийството миналата седмица на грузински
Коментари Харесай

Заподозрян за убийство в Берлин е имал връзка с руските служби

Заподозреният, който беше арестуван за убийството предходната седмица на грузински жител в Берлин, е имал паспорт, чийто номер го свързва с съветските служби за сигурност, заяви през днешния ден немското списание "Шпигел ", представено от Ройтерс.

"Шпигел " показва, че следствие, направено взаимно с проверяващите мрежи "Белингкет " и "Инсайдър ", е посочило, че името на хипотетичния палач не може да бъде открито на никое място в съветския народен паспортен указател.

Списанието прибавя, че номерът на паспорта му е обвързван със звено на министерството на вътрешните работи, което в предишното е издавало документи за идентичност на сътрудници на службата за военно разузнаване ГРУ.

Германското министерство на вътрешните работи към този момент не е намерено за коментар.

Германските управляващи не са съобщавали елементи за обвинения, като се изключи че е съветски жител, а съгласно "Шпигел " той е пътувал под името Вадим Андреевич Соколов. Миналата седмица представител на прокуратурата съобщи, че тя изследва дали е имало политически претекст за убийството.

"Шпигел " добавя, че рецепционистката в парижкия хотел, който бил посочен като адрес на обвинения в заявката за визата му, е споделила, че в никакъв случай не го е виждала.

Миналия петък Зелимхан Хангошвили, който в предишното е воювал на страната на чеченските сепаратисти против Москва, беше убит, до момента в който минавал през парк в центъра на Берлин на път за джамията.

Ако днешната информация се удостовери, това ще сътвори нови проблеми в връзките сред Европейски Съюз и Москва, които са в спор още отпреди това поради случая "Скрипал ", отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР