Заподозреният извършител на терористичния атентат в британския град Рединг е

...
Заподозреният извършител на терористичния атентат в британския град Рединг е
Коментари Харесай

Нападателят от Рединг е бил познат на МИ5

Заподозреният причинител на терористичния атентат в английския град Рединг е бил прочут на спецслужбите, оповестиха английските медии.

25-годишният емигрант от Либия Хаири Саадалах бе задържан минути, откакто се развилня с нож в парка " Форбъри гардънс ", покрай центъра на намиращия се на 65 км западно от Лондон град. При офанзивата починаха трима души, дружи трима бяха ранени, преди да се намеси невъоръжен полиция и да задържи мъжа, който е живеел в града.

Саадалах е попаднал в полезрението на английското контраразузнаване МИ5 още през 2019 година, когато била получена информация, че възнамерява да напусне страната и може да готви присъединението си към терористична група. Въпреки това при предварителното разглеждане на информацията било направено заключението, че той не съставлява действителна заплаха, а пълноценно следствие не почнало въобще.

Преди това либиецът е лежал 12 месеца в английски затвор поради кражба и нахлуване. Бил е бил застрашен от депортиране, само че не бил върнат в Либия заради комплицираната конюнктура в страната, по информация на " Скай нюз ".


Арестуваният Хаири Саадалах
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР