Заподозреният и задържан за шпионаж в полза на Русия служител

...
Заподозреният и задържан за шпионаж в полза на Русия служител
Коментари Харесай

Живко Коцев: Задържаният от ГДБОП е шпионирал в продължение на месеци

Заподозреният и арестуван за шпионаж в интерес на Русия чиновник на Министерство на вътрешните работи е бил следен от службите няколко месеца. Това съобщи пред публицисти в Пловдив основният секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев. Той разясни, че до разкриването на този случай се е стигнало с помощта на сполучливото взаимоотношение сред ГДБОП, ДАНС и Софийската градска прокуратура. Коцев отхвърли да разяснява дали партньорска работа е уведомила българските органи за шпионската активност. Главният секретар участва на годишния доклад на активност на на Областната дирекция на МВР-Пловдив за предходната година.

Вътрешното министерство ще извърши инспекция на изказванията за частен клуб за магистрати, ръководен от убития Мартин Божанов - Нотариуса, сподели още Живко Коцев.

" Предмет на инспекция е какъв брой време е функционирал клубът, само че ще се обясни и целият този подробност, че се е посещавал единствено от избран кръг лица с членски карти ", разясни той.

Разследването на показното ликвидиране продължава. Има конфискувани записи от мястото на покушението. Телефоните на Нотариуса ще бъдат дадени за разбор на партньорска работа.

Органите на реда разполагат с данни, че с изключение на застрашени съдии от Божанов, закани са отправяни и към прокурори.
 Главният секретар чака скоро време да се гледа на втора правосъдна инстанция в Дания делото за екстрадицията у нас на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в село Цапапица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР