Заподозреният е влачил кучето със скутерМъж влачи със скутеркуче. Животното

...
Заподозреният е влачил кучето със скутерМъж влачи със скутеркуче. Животното
Коментари Харесай

Задържаха мъж за убийството на куче и осем малки кутрета в Силистренско

Заподозреният е влачил кучето със скутер

Мъж влачи със скутеркуче. Животното умира, а против обвинения е почнало следствие, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Полицията в Силистра задържа 59-годишен, предизвикал гибел на животни. Разследването е почнало през вчерашния ден след подаден сигнал на тел. 112 за мъж, който е засечен наоколо до село Айдемир да влачи с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Вчера вечерта зоозащитници алармирали в полицията за открити в дере в местността „ Кълнежа “ трупове на възрастно куче (влачено от арестувания мъж) и на осем дребни кутрета, умъртвени и вързани в чувал.

Установена е самоличността на причинителя, само че той не е бил открит на адреса му в селото. Около 9:00 ч. тази заран обвиненият въпреки всичко е арестуван за период до 24 часа. Изяснява се съпричастността на различен 44-годишен мъж по случая. Образувано е досъдебно произвеждане, следствието продължава.

Даниела Найденова от неофициална група за отбрана на бездомните животни прецизира за Българска телеграфна агенция, че сигналите за пострадване на животни са зачестили. Обикновено обаче става въпрос за експанзия или пострадване, а случаите на умъртвяване са относително рядко.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР