Заподозреният е арестуван четири часа, след като отмъкна пари от

...
Заподозреният е арестуван четири часа, след като отмъкна пари от
Коментари Харесай

Обир в Катуница: Прокуратурата чака заподозрян да изтрезнее, за да го обвини

Заподозреният е задържан четири часа, откакто отмъкна пари от пощата в Катуница

Задържаният мъж за грабежа в Катуница бил задържан единствено 4 часа след осъществяването на закононарушението. Намерен е пийнал в изоставена къща в селото. Това стана ясно след брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив.

" Очаква се лицето да изтрезнее, с цел да го срещнем с правата му ", съобщи представителят на прокуратурата Атанас Илиев, предава Нова телевизия.

Сигналът за грабежа е бил подаден в 13:59, а грабителят е хванат след 4 часа. Оттогава обаче още не е трезвен.

" За тези 4 часа в полицията е осъществен голям размер работа - направени са 5 огледа. Открита е гилза, револверът, пощенска торба с открадната сума и следи от причинителя. Разпитани са 5 очевидци, конфискувани са и мирисови следи с куче. Приобщени са записи от видеокамери, които са запечатали маршрута на нападателя. Извършва се и шести оглед, при който се фиксира диря от стъпка ”, сподели още Илиев.

Възстановена е открадната сума - 3120,34 лева, които са били за пенсии. Парите били в плик от плат с логото на " Български пощи ".

34-годишният Васко е работил самичък, не е имал съучастници. По време на грабежа в пощата е имало три лица - служителката и две дами, които са очаквали да си получат пенсиите. Нападателят стрелял с газовия револвер в земята, с цел да ги сплаши. Няма потърпевши.

Задържаният има престъпно досие, в това число и висящо наказателно произвеждане, показаха още от прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР