Започвайки с автомобили преди два месеца, китайският конгломерат реши да

...
Започвайки с автомобили преди два месеца, китайският конгломерат реши да
Коментари Харесай

Виетнамският производител на смартфони Vingroup излиза на пазара

Започвайки с коли преди два месеца, китайският конгломерат реши да не лимитира дотук своя софтуерен бизнес. Vingroup е огромна група компании, които преди този момент се занимаваше с недвижима собственост и разкриването на търговски площадки, а в този момент реши да стане съперник на Xiaomi, Samsung, Apple и другите световни марки в тази област. Виетнамските мобилни устройства ще се продават под комерсиалната марка Vsmart .

Първите четири модела на смарт телефоните Vsmart се създават в завода на северния град Хайфонг. Заводът разполага с поточни линии, способни да създават по 5 милиона телефони годишно. Предвижда се рационализация за увеличение на производството.

Смартфоните на Vsmart към този момент се продават. Те се базират на чиповете Qualcomm Snapdragon 435, 430 и 660 и работят под ръководството на операционната система Android. Цената на тези устройства варира от 3,39 до 6,59 милиона донга или от $145,57 до $289,99 .

Vsmart има намерение да продава своите смарт телефони и друга електроника във всички континенти, само че смята Европа за един от главните пазари. В Испания Vsmart има 51% от акциите на локалната BQ. Конгломератът Vingroup към този момент стартира да почиства своя вътрешен пазар от смарт телефоните на Samsung и Apple. Виетнамският пазар има към 95 милиона консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР