Започват засилени проверки на водачите на мотори, а в тях

...
Започват засилени проверки на водачите на мотори, а в тях
Коментари Харесай

Започват засилени проверки на мотористи по пътищата

Започват засилени инспекции на водачите на мотори, а в тях ще се следи за предпазни ограничения и за извършители, които съзнателно крият регистрационните си номера. Това са част от ограниченията, които ще вземат Държавна организация " Безопасност на придвижването " и Пътна полиция предвид на началото на летния сезон, разгласи ръководителят на организацията Малина Крумова по време на откриването на второто издание на " Мото учебно заведение за сигурност ", заяви пресслужбата на организацията.

Организатор на събитието беше " Софийски мотористи " към Висше транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ", а неговата цел беше да запознае начинаещи и бъдещи мотористи с главните правила за сигурност по пътя. Крумова означи, че летният сезон е почнал тежко с 11 смъртни случаи на мотористи по пътищата. Именно по тази причина ще се ревизира и потреблението на предпазни системи като каски и защитни екипировки на мотористите, както и на хората, които те возят.

Друга негативна наклонност е, че 15 % от починалите по пътищата в Европейския съюз са мотористи. " Близо една четвърт от тези смъртни случаи са при младежи под 25-годишна възраст, което в действителност е притеснително ", разяснява Крумова.

" Зная какъв брой сериозно значимо е другите участници в придвижването да Ви пазят, тъй като Вие сте измежду най-уязвимите групи. Но също толкоз значимо е да ограничим систематичните извършители и се надявам, че Вие като общественост ще подкрепите институциите, тъй като това също е част от казуса и от потребността от повече приемливост на пътя ", съобщи Крумова.

Тя благодари на уредниците, че подчертават върху сигурността и предварителната защита и изрази, че това ще е първата от доста начинания, които ще бъдат осъществени взаимно в тази област. Едно от предложенията на ръководителя на организацията е правене на осведомителни материали и инициирането на общ разговор за ограничения за повишение на сигурността на мотористите. Тя посочи, че друга мярка е да се види какво може да се промени в законодателството.

В мото учебното заведение, което се състои през днешния ден, вземат участие повече от 100 начинаещи и кандидат-мотористи. В рамките на един ден те ще преминат научен и удобен курс, включващ препоръки за сигурност, условия за оборудването, механически аспекти на транспортното средство, специфичност на придвижването в града и отвън него. Програмата включва още демонстрации и практични уроци за учащите се, които ще се проведат в двора на висшето учебно заведение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР