Започват проверки за незаконно палене на отпадъци преди началото на

...
Започват проверки за незаконно палене на отпадъци преди началото на
Коментари Харесай

Солени глоби за горене на гуми в печки

Започват инспекции за нелегално палене на боклуци преди началото на отоплителния сезон

До 5000 лв. санкция грозят всеки, който гори боклуци в печките си. За едноличните търговци или юридическите лица, които изгарят или третират нелегално неопасни боклуци, да вземем за пример гуми или остарели облекла, глобата е от 1400 до 4000 лева Фиш за 10 до 50 лева се връчва при маловажни случаи.

Най-висока е санкцията за еднолични търговци или юридически лица, които изхвърлят рискови отпадъци на неразрешени места или ги изгарят нелегално. При тях се постанова имуществена глоба от 10 до 50 хиляди лева

В категорията рискови боклуци влизат отработените масла и отпадъците коато стъкло, пластмаса и дървесина, съдържащи или нечисти с рискови субстанции.

Инспектори от Министерството на околната среда и водите потеглят на инспекции дали се горят боклуци нелегално преди началото на отоплителния сезон. Те ще наблюдават дали предаването на боклуци за изгаряне се прави самръгват на о след писмен контракт с лица, притежаващи документ за тази активност по Закона за ръководство на боклуци.

Особено внимание ще се обръща на изгаряне на излезли от приложимост гуми, отработени масла, боклуци от текстил, дървени дограми и други елементарно запалими материали поради отделянето на отровни нездравословни излъчвания в атмосферата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР