Започват проверки за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в Сливенско,

...
Започват проверки за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в Сливенско,
Коментари Харесай

Проверяват с полиция за незаконни животински отпадъци в Сливенско


Започват инспекции за нерегламентирано изхвърляне на скотски боклуци в Сливенско, оповестява БНР. Мярката е разпоредена от Областния шеф Чавдар Божурски.

Проверките би трябвало да бъдат проведени от кметовете на четирите общини - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, като обходите ще се правят със съдействието на полицията.

В случай че бъдат открити такива боклуци, епизоотичните комисии би трябвало навреме да бъдат осведомени.

Засиленият надзор е поради последните случаи на открити скотски боклуци в река Тунджа , в напоителния канал и в сметищата на някои села.
 Откриха изхвърлени трупове на свине и край язовир Жребчево
Откриха изхвърлени трупове на свине и край язовир Жребчево

Некачествените ограничения за предварителна защита водят до екологична злополука съгласно протестиращи

Припомняме, през вчерашния ден бяха открити изхвърлени трупове на свине край язовир Жребчево. По данни на протестиращите от село Крушаре това е бил петият сходен случай в границите на едвам три дни. По тази причина те не престават блокадата на пътя Сливен - Ямбол, която продължава към този момент 12 дни.

Миналата седмица пък в гората над сливенското село Гавраилово също бяха открити чували с разложени скотски остатъци , които по думи на локалните поданици са боклуци oт всеобщото кръвопролитие на свине поради ограниченията на страната против африканската чума .

По информация на шефа на " Напоителни системи " в Сливен Пламен Иванов, с лед като в напоителния канал към село Тополчани също са били открити скотски боклуци, са били взети проби от водата за напояване . Очаква се в петък да излязат резултатите за валидност за прилагане.
 Трупове на свине са открити в дере
Трупове на свине са открити в дере

Находката е покрай с. Гавраилово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР