Започват проверки на всички ВиК дружества в страната. Това стана

...
Започват проверки на всички ВиК дружества в страната. Това стана
Коментари Харесай

Последици от водната криза в Перник - МВР проверява всички ВиК

Започват инспекции на всички ВиК сдружения в страната. Това стана ясно от брифинг на премиера Бойко Борисов, на който участваха кметът на Перник Станислав Владимиров, финансовият министър Владислав Горанов, зам.-регионалният министър Николай Нанков и икономическият министър Емил Караниколов.
Сподели с твоите другари
Борисов посочи, че инспекциите са почнали от през днешния ден (30 декември).
От думите на Борисов стана ясно, че за Перник ще бъдат отпуснати още 35 милиона лв. - действително те ще почнат да се харчат от на следващия ден. Припомняме, че по-рано през днешния ден (30 декември) стана ясно, че в идващите 20 дни е допустимо равнището на язовир " Студена " да падне до така наречен мъртъв размер. Това е мястото, където водата към този момент не може да се употребява.
Кметът на Перник благодари на Борисов за отпуснатите нови средства. " Ще осигурим чисто нови пречиствателни станции и чисто нови довеждащи водопроводи ", сподели той и дефинира протичащото се като нещо, което не е правено от 70 години. " Това е най-големият подарък, който можеше да получи общината ", счита Владимиров.
" Ще бъде построено напълно ново различно трасе по Клон 2 в Перник с държавни средства. През него ще бъдат положени нови тръби. Още от на следващия ден стартира работата по изчистването на трасето, което ще бъде дълго близо километър и ще коства над 2 млн. лева ", означи още през вчерашния ден Борисов. Неговото създаване ще бъде финансирано от страната и ще бъде извадено от плана за водния цикъл, чиято реализация следва, с цел да няма наказания от ръководещия орган.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР