Започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРСР

...
Започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРСР
Коментари Харесай

Проверяват 288 къщи за гости, построени с евросредства в периода 2007 – 2013 г.

Започват инспекции на всички къщи за посетители, финансирани по ПРСР 2007-2013 година, за които 5-годишният мониторингов интервал не е изминал. Това се случва по заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева.

От всички платени 746 плана, ще бъдат тествани 288 туристически обекта. Общата изплатена дотация за тях от Европейския фонд за развиване на селските региони е близо 82 млн. лева
Министерството на земеделието стартира изключителни инспекции на къщи за посетители Проверяваните къщи са общо 14
Проверките целят да се откри на място дали обектите, които са в интервал на наблюдаване, работят по предопределение и развиват туристически действия.

На място ще бъде направена проверка на всички документи, доказващи действителното действие на съответния обект, като място за настаняване на посетители.
Роднина на Мустафа Карадайъ също има къща за посетители, издигната с европари Къщата е в село Чала, дотацията е за над 390 хиляди лева
Проверките ще бъдат осъществени от специалисти на Държавна фирма „ Земеделие “ и на МЗХГ. Изпълнителният шеф на фонда Живко Живков е основал организация за осъществяване на инспекциите, който би трябвало да приключат до 30 юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР