Започват проверки на басейните на закрито. 130 са басейните на

...
Започват проверки на басейните на закрито. 130 са басейните на
Коментари Харесай

Всеки втори закрит басейн е с хлор над нормата

Започват инспекции на басейните на закрито. 130 са басейните на закрито в София, като всяка втора проба демонстрира хлор над нормата.

Д-р Десислава Драганчева сподели, че контролът в плувните басейни се прави най-малко два пъти годишно, като наложително тези, които са със сезонен темперамент или имат краткотрайно спиране на активността, са с три проби преди започване на постоянната им употреба.

"До момента сме набрали 40 проби вода, като огромна част са били по прелиминарен здравен надзор. Констатираните несъответствия касаят 95% съществуване на хлор над нормата, като съответните ведомства са били съветвани с нас. Към момента не считам, че има проблеми с басейните в столицата ", сподели тя.

Пуснаха в употреба нов минерален басейн в София

Според именития плувец Петър Стойчев равнището на хлора над нормите се дължи на недозирано добавяне на този дезинфектант в басейна.

Д-р Драганчева даде рекомендации, които хората могат да съблюдават, когато вървят на закрит басейн. "Едно взимане на душ преди влизане в басейна е нещото, което би довело до доста по-малко съмнения в качестватата на водата. Контролът е задоволителен, в София няма басейн, който да не е следен двукратно с проби. Един сезонен обект се пробонабира най-малко 5 пъти ", заяви тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР