Започват проверки на басейните на закрито. 130 са басейните на

...
Започват проверки на басейните на закрито. 130 са басейните на
Коментари Харесай

Проверяват закритите басейни, всяка втора проба е с хлор над нормата

Започват инспекции на басейните на закрито. 130 са басейните на закрито в София, като всяка втора проба демонстрира хлор над нормата.

В Сутрешния блок на Българска национална телевизия репортерът Паулина Найденова беседва по тематиката с лекар Десислава Драганчева от Регионалната здравна ревизия и именития плувец Петър Стойчев.

Д-р Десислава Драганчева сподели, че контролът в плувните басейни се прави най-малко два пъти годишно, като наложително тези, които са със сезонен темперамент или имат краткотрайно спиране на активността, са с три проби преди започване на постоянната им употреба.
Д-р Десислава Драганчева, РЗИ: " До момента сме набрали 40 проби вода, като огромна част са били по прелиминарен здравен надзор. Констатираните несъответствия касаят 95% съществуване на хлор над нормата, като съответните ведомства са били съветвани с нас. Към момента не считам, че има проблеми с басейните в столицата ".  Започват всеобщи инспекции на басейните в СПА центрове Започват всеобщи инспекции на басейните в СПА центрове
Собствениците, или лицата, стопанисващи плувни басейни, всеобщо не са осведомени със задължението си да обезпечават безвредна техническа употреба на...

Според именития плувец Петър Стойчев равнището на хлора над нормите се дължи на недозирано добавяне на този дезинфектант в басейна.
Петър Стойчев, плувец: " На територията на " Спартак " има на работа експерт химик, който следи равнището на водата. Тя е топла и чиста и посещаемостта нараства. Площите към басейна също е значимо да са чисти ".
Д-р Драганчева даде рекомендации, които хората могат да съблюдават, когато вървят на закрит басейн.
Д-р Десислава Драганчева: " Едно взимане на душ преди влизане в басейна е нещото, което би довело до доста по-малко съмнения в качестватата на водата. Контролът е задоволителен, в София няма басейн, който да не е следен двукратно с проби. Един сезонен обект се пробонабира най-малко 5 пъти ".
Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР