Започват протестите на пътните строители. От 9:00 часа (българско време)

...
Започват протестите на пътните строители. От 9:00 часа (българско време)
Коментари Харесай

Пътните строители на протест, заплашват да спрат поддръжката на пътищата

Започват митингите на пътните строители. От 9:00 часа (българско време) на 27 юли стартира митингът пред Народното събрание и ще бъде целодневен. Още 20 точки в страната ще бъдат блокирани за един час. Това заяви инж. Стефан Чайков, ръководител на ББК Пътища.

Част от държавното управление и част от ръководещото болшинство на процедура саботират строителството на пътища в България. Особено през последните 7 месеца, страната остана без визия за каквото и да е развиване на инфраструктурата, съобщи Чайков. Той акцентира, че не се води политически спор, а се води спор за политики в региона на пътищата.
Браншът претендира за към 720 млн. лева


По над 270 прави не се правят поправки. Чайков обаче акцентира, че не това е акцентът на идния митинг на пътните строители, макар че за компаниите е значимо да се получи разплащането. Според него при срещите, които са се провели най-много с представители на Министерството на финансите, от ББК “Пътища” са наясно, че няма предпочитание и политическа воля това разплащане да се случи. Затова, съгласно Чайков, е значимо решението “да излезе от Народно събрание и да влезе в Министерски съвет, с цел да може при последващо държавно управление да се водят експертни диалози с отрасловите ведомства.
Спират поддръжката на пътя


Искам да подчертая значимото за нас и това, което ще се опитаме да създадем с митингите. Ако Народното събрание не промени решението си от 20 април, на 30 септември България ще се окаже единствената модерна страна в света, която няма поддръжка на своите пътища, съобщи Чайков.

Той добави, че това ще рефлектира върху зимното поддържане, което стартира напълно скоро. Освен това забавянето на заплащането ще докара до лихви и неустойки за близо 150 млн. лева И не на последно място, 3000 километра стоят без върху тях да се правят никакви действия и се разрушават.


КНСБ в поддръжка на строителния отрасъл
КНСБ излезе с декларация в поддръжка на сектора. От синдиката упорстват за неотложно погашение на средствата за работни заплати в бранша и тяхната незабавна актуализация за покриване на кумулативната инфлация в страната.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР