Започват празненствата за Китайската нова година, известна още като Пролетен

...
Започват празненствата за Китайската нова година, известна още като Пролетен
Коментари Харесай

​Започват празненствата за Китайската нова година

Започват празненствата за Китайската нова година, известна още като " Пролетен фестивал ". Това е най-продължителният празник в Китай и хората от цялата страна пътуват в опит да се приберат у дома и да бъдат със фамилиите си.


Близо 3 милиарда е общият брой на пътуванията със аероплан, трен, транспортен съд и рейс. 2019-та е годината на земната Свиня. Една шеста от хората по света означават празника, който се празнува освен в Китай, само че и във Виетнам, Сингапур и в други азиатски страни.
 Концерт в НДК по случай Китайската нова година Концерт в НДК по случай Китайската нова година
Трескавата и зрелищна подготовка за честването на китайската Нова година в целия свят завладя и препълнената до дъно зала на кино "Люмиер " в НДК. За прочие..

Китайската нова година, или така наречен Пролетен фестивал, е най-продължителният празник в Китай и хора от цялата страна пътуват в опит да се приберат у дома. Днес се отбелязва и началото на китайския лунисоларен календар. Какво ще ни докара годината на земния глиган - посетители в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия бяха астрологът Кирил Горанов и дресьорът Даниела Волоскова.

Тази година е на земното (жълто) прасе. Земята при китайците е обвързвана с материята и с парите, с финансовата непоклатимост. Прасето е обвързвано с работата с непознати финанси, с насладата от материалните запаси и богатства, с работа с огромни суми пари. Китайския знак на глигана (прасето) в нашата астрология подхожда на нашия знак скорпион. Годината ще бъде много позитивна за хора, които се занимават с крупни финансови вложения. Ще има стабилизиране на фондовите тържища. Годината е страхотна за вложения.

Специален посетител в студиото по случай празника беше дребното декоративно прасенце Мини. Нейният дресьор описа, че дребните прасенца се гледат извънредно елементарно. Те са умни, възприемчиви и лакоми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР