Започват масово тестване за коронавирус във варненската община Дългопол. Инициативата

...
Започват масово тестване за коронавирус във варненската община Дългопол. Инициативата
Коментари Харесай

Започва масово тестване за COVID-19 в община Дългопол

Започват всеобщо тестване за ковид във варненската община Дългопол. Инициативата е на кмета на града като част от ограниченията против разпространяването на болестта.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев разкри, че е получил поддръжка на общинския съвет за поръчка на бързи проби. Към момента са доставени 250 теста, чакат се още толкоз.

Стартира всеобщото тестване на Банско

"Основната концепция на всички ограничения е да се лимитират и изолират заболелите, с цел да се спре разпространяването на вируса ", съобщи той пред БТВ.

"Целевите групи за тестване са тези, които най-вече контактуват с популацията – хората от незабавната помощ, служителите на реда, хората от бюрото по труда и обществените услуги, както и всички чиновници на общината, които работят с жители ", сподели още Георгиев.

"В следствие сме предложили на всички, които са излезли от карантина, против възнаграждение да си създадат бърз тест против 25 лв. ", съобщи кметът на Дългопол.

В Дългопол няма за в този момент регистриран случай на ковид. 295 индивида са сложени под карантина, от тях 162 са излезли от карантината, няма човек със признаци.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР