Започват масови проверки в заведенията след шокираща сметка на родното

...
Започват масови проверки в заведенията след шокираща сметка на родното
Коментари Харесай

ВИДЕО Проговори платилият 650 лв. за 3 пържоли: Измамиха ме, в менюто пишеше 35 кинта, защо трябваше да плащам?

Започват всеобщи инспекции в заведенията след шокираща сметка на родното ни Черноморие от 650 лева за обяд. Случаят е от преди няколко дни, а видеото, което популяризира консуматор в обществените мрежи, провокира сериозен отзив.

Пламен Христов поръчва обяд за фамилията си, който включва три пъти американски Рибай стек. Въпреки че го написа в менюто, не схваща, че цената му е 35 лева на 100 грама. NOVA намира мъжа в къщата му в търговищкото село Беломорци. Той ни споделя, че работи в Холандия и се върнал за отмора. Къщата му е цялостен дворец, направена е с доста пари, а начело се мъдри голям надпис на латиница - SEMEISTVO JIVEE MISE.

„ В менюто видях, че написа 100 грама за 35 лева Добре, казахме: „ Дай 3 пържоли ”. Когато сметката пристигна, видях 14 пъти по 35 лева С другите неща станаха 649 лева 10 лв. оставих на сервитьорката да се радва. За какво би трябвало да я заплащам тази сметка. Аз оня ден съм поръчал едно агне, ядохме 30 индивида ”, разяснява мъжа.

От заведението обясниха, че са предизвестили клиента за цената. „ От първия път е обяснено, че имаме разнообразни типове стекове. Той е поръчал от най-скъпия тип и най-голямата пържола. От сервитьора му е казано какъв брой ще излезе крайната цена ”, изясни мениджърът на заведението Иксан Фахри.

Според началник Никола Симеонов е процедура на всички места по заведенията цената на стековете да се изписва на 100 грама. „ Единият може да е нарязан на 210 грама, другият на 310. Има едни японски стекове, които са над 1000 лева за кг ”, обясни той.

Екипът на Нова тв влиза в заведение в центъра на София, където още веднъж цената е на 100 грама. „ Антирекламата към България се е засилила ужасно доста. Всеки ден в обществените мрежи излизат клипове какъв брой било скъпо в България и какъв брой било на ниска цена в Гърция, което е безспорна лъжа. Сравняват се скъпи курорти с такива в Гърция, които изобщо не дават отговор на нашите ”, е мнението на ръководителя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„ Въпросното заведение предстои на инспекция от КЗП. Нека и от Национална агенция за приходите да ревизират от кое място въпросният човек има сходни джобни пари да яде стекове ”, настоя зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР