Започват масирани , заради отчетени от тях свръх печалби. Това

...
Започват масирани , заради отчетени от тях свръх печалби. Това
Коментари Харесай

Стоянов: Започваме масирани проверки на търговските вериги заради цените


Започват масирани, поради регистрирани от тях свръх облаги. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. Той изрече съболезнования на бедстващите хората в Турция и разясни, че страна ни ще помогне с каквото може.

„ На европейско равнище има фондове за подкрепяне в такива обстановки, те са доста по-големи от тези на България. Но аз бих желал да похваля всички наши предчувствия, които реагираха стремително и съответно. Ние сме съседи и успяхме да реагираме доста бързо “, разясни той.

Относно и увеличаващите се цени у нас Никола Стоянов изясни, че държавното управление работи повече от три месеца по тази тематика. Той самият е провел няколко срещи с вериги за хранителни артикули и други участници на този пазар, а след направените разбори служебното държавно управление към този момент имало повече доводи за предприемането на ограничения.

„ По веригата доста от участниците са се презастраховали и са си вдигнали маржовете в тези по-несигурни времена, поради новия скок в цените. Сега обаче считаме, че обезщетенията за електричество за бизнеса са ясни,, цените на горивата спаднаха, отложихме и въвеждането на тол таксите с шест месеца. Има доста фактори, които би трябвало да доведат до понижаване на цените, само че виждаме, че това не се случва “, сподели още Стоянов.

През последните дни има и по тази причина служебното държавно управление е стигнало до извода, че има някакъв проблем и би трябвало да се намеси, стана ясно още от думите му. Той добави, че подхванати ограничения би трябвало да осветлят процеса по увеличението на цените.

„ Ще се вкара една електронна платформа посредством която – Агенция „ Митници “, Комисията за стокови тържища и борси, както уповавам се и огромните хранителни вериги. Идеята е да успеем да се преборим с нелоялните търговски практики, което би помогнало на лоялните “, изясни още Николов.

Относно сравняването на, той съобщи, че е по-добре да се съпоставят облагите на комерсиалните вериги няколко години обратно във времето и в този момент. Това показвало дали има далавера или не.

Вижте какво още сподели той за цените на олиото, за нелоялните практики, за идните инспекции и за работата по нов Закон за търговията с храни във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР