Започват масирани проверки на търговските вериги заради отчетени от тях

...
Започват масирани проверки на търговските вериги заради отчетени от тях
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Започват масирани проверки на търговските вериги заради цените

Започват масирани инспекции на комерсиалните вериги поради регистрирани от тях свръх облаги.

Това съобщи пред bTV служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Относно битката със спекулата и увеличаващите се цени у нас той изясни, че държавното управление работи повече от три месеца по този въпрос.

Самият Стоянов е провел няколко срещи с вериги за хранителни артикули и други участници на този пазар, а след направените разбори служебното държавно управление към този момент имало повече доводи за предприемането на ограничения.

" По веригата доста от участниците са се презастраховали и са си вдигнали маржовете в тези по-несигурни времена поради новия скок в цените. Сега обаче считаме, че обезщетенията за електричество за бизнеса са ясни, цените на газа са овладени, цените на горивата спаднаха, отложихме и въвеждането на тол таксите с шест месеца. Има доста фактори, които би трябвало да доведат до понижаване на цените, само че виждаме, че това не се случва “, сподели още Стоянов.

През последните дни има ново повишаване на цените и по тази причина служебното държавно управление е стигнало до извода, че има някакъв проблем и би трябвало да се намеси, стана ясно още от думите му.

Той добави, че подхванати ограничения би трябвало да осветлят процеса по увеличението на цените.

„ Ще се вкара една електронна платформа посредством която всички институции ще си приказват – Агенция „ Митници “, Комисията за стокови тържища и борси, както уповавам се и огромните хранителни вериги. Идеята е да успеем да се преборим с нелоялните търговски практики, което би помогнало на лоялните “, изясни още Николов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР