Започват мащабни проверки на пътната мрежа в Русенско. Те са

...
Започват мащабни проверки на пътната мрежа в Русенско. Те са
Коментари Харесай

Започват проверки на пътищата в Русенско

Започват огромни инспекции на пътната мрежа в Русенско. Те са в резултат на разпореждането на прокуратурата за незабавна инспекция на знаците, маркировката и пътните такъми на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна.

Проверките обаче ще се вършат на всички пътища, без значение дали са от републиканската или общинската пътна мрежа. Ще се следи за качеството на настилката и маркировката, а също и дали знаците са правилно сложени, осветени ли са местата с централизация на пътно-транспортни катастрофи.

Особено внимание ще бъде отделено на светлоотразителните знаци на мантинелите, които са от първостепенно значение при нощното шофиране.



По време на съвещанието на Областната комисия за сигурност на придвижването по пътищата заместител регионалният шеф Синан Хебибов повдигна въпроса за възбраната на тежкотоварни камиони да изпреварват на територията на градовете, като обърна изключително внимание на бул. „ България “.

Заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев изясни, че доникъде на декември пътните знаци по това трасе би трябвало да бъдат сменени. От общинското дружество Комунални действия към този момент са почнали и да поставят и опресняват маркировката на пътя Русе-Бяла, който е част от общинската пътна мрежа.



Гражданите могат да подават сигнали за нередности по пътищата, както АПИ и Областното пътно ръководство, по този начин и на екипа на Областна администрация – Русе на техните имейли и на формалните им страници във Facebook.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР