Започват консултациите на президента Румен Радев с ръководството на парламентарната

...
Започват консултациите на президента Румен Радев с ръководството на парламентарната
Коментари Харесай

НА ЖИВО Президентът провежда консултации с Демократична Бъл...

Започват консултациите на президента Румен Радев с управлението на парламентарната група на " Демократична България " преди връчването на първия мандат за съставяне на кабинет. Това е и предпоследната политическа мощ, показана в Народното събрание, която се среща с президента по негова самодейност. Остава да се състои диалог единствено с " Български напредък ".



Тя идва на фона на високо напрежение в Народно събрание, където партиите се разделиха по въпроса за връщането на хартиената бюлетина наред с машинния избор и протест на пленарната зала от страна на Демократична България и Политическа партия през предходната седмица. Двете обединения ще призоват президента да наложи несъгласие, в случай че поправките, подкрепяни от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, минат през пленарната зала.

Консултациите на " Дондуков " 2 започнаха на 26 октомври. Досега президентът организира такива с първата по бройка група, тази на ГЕРБ-СДС, както и с " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане " и Българска социалистическа партия. 

Срещата е близо месец и половина след парламентарните избори, само че президентът даде поръчка, че няма да бърза, с цел да даде задоволително време на партиите, до момента в който не изчерпят всички вероятни разновидности в търсене на консенсус за съставяне на държавно управление.

Радев съобщи, че е значимо политическите партии да осъзнаят нуждата от градивен разговор, взаимни отстъпки и установяване на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Като акцентира, че следва строго процедурата по Конституция, президентът изрази вяра партиите да правят оценка даденото в допълнение време за градивен разговор. " Надявам се да се възвърне разговорът и да имаме конструктивност в диалозите и договарянията сред партиите ", сподели Радев.

Президентът прикани още партиите да уточнят между тях по кое време ще бъдат идващите парламентарни избори, ако не се сформира постоянно държавно управление. Те би трябвало да се проведат по Конституция два месеца след разформироване на Народното събрание.

След привършване на кръга съвещания, той ще пристъпи и към връчване на първи изследователски мандат. След Демократична България остават консултациите единствено с " Български напредък "

 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
  
 
 
    
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР