Започват дисциплинарни производства срещу двама магистрати по делото по случая,

...
Започват дисциплинарни производства срещу двама магистрати по делото по случая,
Коментари Харесай

Започват дисциплинарки срещу военните магистрати, бавили разследването със СРС с президента

Започват дисциплинарни производства против двама магистрати по делото по случая, в който се твърди, че са употребявани специфични разследващи средства (СРС)  и е записан диалог сред командира на Военновъздушните сили (ВВС) и президента. Това реши Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Дисциплинарните производства са против полк. Антон Михов Радойнов - прокурор във Военно-окръжна прокуратура в София, и против полк. Добрин Маринов - боен следовател във Военно-следствен сектор - Велико Търново.

 

Причината е забавеното следствие по случая, в който се твърди, че през 2019 година посредством СРС са записани диалози сред командира на Военновъздушните сили Цанко Стойков и президента Румен Радев.

 

В дисциплинарната комисия против Радойнов са Георги Кузманов, Гергана Мутафова и Калина Чапкънова.

 

В дисциплинарния състав против Добрин Маринов са Стефан Петров, Светлана Бошнакова и Евгени Иванов.

 

Преди към месец Прокурорската гилдия отхвърли да образува дисциплинарно произвеждане против двамата военни магистрати.

 

Искането и тогава бе на база инспекция с констатации в отчет на Върховната касационна прокуратура. Бяха открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността по досъдебно произвеждане, водено от прокурора Антон Радойнов.

 

Мотивът Висш съдебен съвет тогава да откаже да образува дисциплинарно произвеждане са позволени нарушавания в предлагането. Затова и то бе върнато.

 

На 30 януари 2020 година министърът на защитата Красимир Каракачанов сподели пред публицисти, че не е знаел за подслушване на командира на Военновъздушните сили. Дали е трябвало да знам, не знам, само че не съм знаел, отговори Каракачанов на въпрос знаел ли е, че по всяка възможност против командира на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков има досъдебно произвеждане и че е бил подслушван. По думите на Каракачанов тогава командирът на Военновъздушни сили Цанко Стойков, с който е разговарял, също не знаел. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР