Започват да се трупат достатъчно много сигнали за отрезвяване. Отвъд

...
Започват да се трупат достатъчно много сигнали за отрезвяване. Отвъд
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Има решение, независимо с кой мандат

Започват да се натрупат задоволително доста сигнали за отрезвяване. Отвъд партийната агитация и позволените неточности, кристализират резултатите от вероятността да има или да няма. Ако нямаме настоящ парламент и държавно управление, цената ще бъде жестока.

Това съобщи пред бТВ Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 2012 – 2017 година

В хаоса се раждат чудовища, в случай че се снишим ще има различен вид ръководство – антиевропейско, даже може да приказваме за прословутата концепция за президентска република, а това ще е краят на демокрацията, съобщи още Плевнелиев, който дружно със Соломон Паси, оглави контактната група, оповестена от Бойко Борисов и която организира диалози с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък ”.

Според Плевнелиев „ Продължаваме промяната ”, „ Демократична България ” и Българска социалистическа партия, които са опитвали да слагат в изолираност ГЕРБ, са почнали да излизат от сянката на играта на цялостна изолираност с цената на всичко.

Плевнелиев бе безапелационен, че влизането на България в еврозоната е стратегически приоритет.

Всички институции ще работят по-добре, даже прокуратурата ще работи по-добре, съобщи той.

На въпрос дали е обсъждано отстраняването на основния прокурор като изискване за компромис Плевнелиев съобщи: Аз виждам конституционно болшинство с ясно декларирани цели за правна промяна. Всичко, за което „ Демократична България ” се борят, могат да го получат.

Ако става въпрос единствено за заместване на един човек с различен, тази промяна ще се дискредитира. Става въпрос, че всемогъщият основен прокурор към този момент няма да е подобен, надзор върху неговата активност, делене на Висшия правосъден съвет – има цялостно единодушие. Ние можем, в случай че има работещо Народно събрание и държавно управление, виждам, че законопроектът за правна промяна може да бъде подготвен за шест месеца и до една година признат, съобщи Росен Плевнелиев.

Вярваме, че без значение с кой мандат тези смислени неща могат да се случат, акцентира още Плевнелиев и бе безапелационен: Сега е моментът да се договаря.

Запитан, в случай че той е президент в този момент, дали би връчил третия мандат на Демократична България, Плевнелиев отговори: Държавният глава е задължен да направи по този начин, че да даде третият мандат на тези, които имат максимален късмет.

Най-устойчиво би било Демократична България да излезе и да каже, ето тези неща могат да се случат. Време е да излязат от сянката на тежките противодействия. Правната промяна може да се случи, сподели още Росен Плевнелиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР